Lesz belőle citromfa, és fog teremni?
Figyelt kérdés
Van egy nagy citromfám. Az egyik citromban, amit szedtem róla (tele van citrommal), csíráztak a magok kifele. Még frissen el is ültettem a magokat. Szerintetek megfogan, és fog majd teremni?2015. júl. 8. 13:34
1/3 anonim válasza:
Ha túl régen volt már rajta a citrom, akkor előfordul ilyen, hogy lebomlik benne a csírázásgátló anyag. (De nagy hidegtől vagy hőtől is lebomolhat.)
Valószínűleg ki fognak kelni a magok. Utána már csak 20-30 évet kell várni, hogy teremjenek is.
Ha új citromfát szeretnél, akkor gyökereztess hajtást, jól elvégezve 99 %-ban kigyökeresednek, és azok már akár abban az évben is virágoznak. 2-3 éves korban már meg is lehet hagyni rajtuk a termést.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszi!
Azt hiszem ősszel-télen értek be a citromok.
Nem volt célom most a szaporítás, véletlenül találtam a magokra, és sajnáltam kidobni.
Ha tegyük fel megfogan és megnő, oltani kellesz?
2015. júl. 13. 22:01
3/3 anonim válasza:
Igen, be lehet oltani, hogy teremjen, de sokkal egyszerűbb gyökereztetni egyet, mint írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!