Egy nyílt égésterű vízmelegítővel ellátott fürdőszobába érdemes felszerelni co riasztót?
Érdemes.
Bár nekünk nem a fürdőszobában, hanem a családi ház alagsorában volt 2 db. FÉG kombi kazán. Éveken át gond nélkül működött, rendszeresen volt karbantartva, a kéményseprők is mindig ellenőrizték a kéményeket, stb. Majd egyszer a CO érzékelő riasztott, én azt hittem, hogy az érzékelő a sz@r, és még aznap vettem egy másikat. De ahogy odalent bekapcsoltam, az is riasztani kezdett.
Kihívtam a gázszerelőt, az egy műszerrel megnézte a kazánokat, és mondta, hogy az egyikből ömlik a CO, valamiért nem megy ki az égéstermék a kéménybe.
Kazáncsere lett a vége, de nem ez az érdekes.
Hanem az, hogy igen, jó az az érzékelő, és tényleg igaz, hogy inkább kidobok 10 ezret feleslegesen, minthogy akár én, akár valamelyik családtagom ott dobjuk fel a talpunkat a kazán mellett.
Ennél azért többet ér az életünk. Legalábbis remélem. :-D
Szia, szerintem már kötelező is.
A házban van konyhai szagelszívó, kandalló, vagy wc szagelszívó?
Azok ha üzemelnek, simán visszaszívják az égésterméket a nem zárt vízmelegítőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!