Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » égő ha így spórolok a vízzel?

égő ha így spórolok a vízzel?

Figyelt kérdés
nem engedem le a fürdővizemet,hanem azzal öblítem le a wc-t.van egy kis veder és leöntöm.abból mosok fel pl.mert a szomszédom kinevetett.de 2 km3 hideg vizet 1 km3 meleg vizet spróroltam vele.(az 3x830 ft+ az 1 m3 meleg víz melegítési díja ami 1500 ft.)meg nem folyó víz alatt mosogatok már hanem engedek ki.meg azt a pár db.ruhát kiszoktam mosni a fürdővizemben.muszály mert egyedül tartom el magam egy albérletben 64 ezer forintból.mit gondoltok?
2010. márc. 1. 16:39
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyi idős vagy.Ahogy a dolgok jelenleg állnak,15-20 év,és nem ciki-->kötelező,muszáj!lesz így spórolni!sz.tem követendő !
2010. márc. 1. 18:45
 12/16 A kérdező kommentje:

hogy érted hogy ahogy a dolgok jelenleg állnak?

amúgy 31 éves vagyok.

2010. márc. 1. 19:08
 13/16 anonim válasza:
100%
szerintem sem ciki! es nem csak azert jo mert sporolsz a penzeddel, hanem mert te egy vagy a sok kozul aki nem pazarolja a fold veges keszletetit. mert bizony vegesek! es sajnos sok buta emebert ez nem erdekel, nem gondol az unokaira, mert amit most o megtehet azt 50ev mulva mar nem biztos hogy lehetseges.
2010. márc. 1. 19:46
 14/16 anonim ***** válasza:
18.45 v.ok.Úgy értem:energia,környezetszennyezés,stb.Tudósok szerint negyedszázad,és aranynál többet ér a víz!A Kárpát medencéhez hasonló vízkészlet Skandinávia alatt van.Már ma is hajók tucatjai viszik az EK-ba!Ya 46 év.ok
2010. márc. 1. 20:01
 15/16 anonim ***** válasza:
52%

Jó, spórolsz. De azért ne keverjük már ide a föld vízkészletét! Azt nem befolyásolod egyátalán! Akármennyi vizet használsz, a Föld vízkészlete azonos marad. Hacsak nem viszed el egy űrhajón! És még szennyeződést is ugyanannyit viszel bele a vízkészletbe.

Szóval ezzel a vonallal nem értek egyet, azzal viszont igen, hogy a zuhanyzás (persze nem fürdővíz mennyiségű vízzel) értelmesebb.

És az is igaz, hogy ha nem engeded le a fürdővizet, akkor annak a hőjét sem pocsékolod el, tehát télen fűtöd vele a lakást. Mondjuk nyáron is. Viszont párolog, és az hőt von el. Fene tudja.

Meleg vizet nem tudom, hogyan tudtál ezzel a módszerrel spórolni, szerintem sehogy. Hideg vizet viszont 1600 forintnyit egy hónapban? Nnna az nem kevés! Mondjuk érthető, a háztartásokban a legtöbb víz a wc öblítésre megy el.

2010. márc. 1. 20:58
 16/16 anonim válasza:
Nem tudom, hogy a fürdővíz elég tiszta-e további takarításhoz (WC-hez tökéletes)? Mi a mosógépből jövő vizet használjuk fel úgy, hogy a második öblítővízzel (ami már elég tiszta) szoktunk felmosni. Igaz, hogy az hideg, de sebaj. Illetve ha csak frissítő mosás van (nem a tök koszos ruhák csak párszor felvett), akkor a mosószeres vízzel lehet pl. beáztatni a következő koszos ruhaadagot. Egyébként a csapból a ruhára engedett meleg áztatóvizet is be lehet önteni az új mosógépekbe is, ha a víz elég tiszta maradt, mert akkor kevesebb vizet kell beleszivattyúznia (áram és vízspórolás).
2010. márc. 3. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!