A patronos és "szivattyús" töltőtoll milyen elven működik, mivel szabályozható írásmegkezdésekor hogy jöjjön tinta és befejeztével álljon meg?
Nekem csak patronosom volt, azt tudom: a patronban volt egy kis golyó, ami nyugalmi helyzetben elzárta a patron kifolyónyílását. Mikor írtam, akkor a golyó a kézmozgástól bizonyos helyzetekben elmozdult, és volt utánpótlása az elhasznált tintának.
Bár ez egy 40 éve gyártott toll volt, lehet, hogy manapság már mást találtak ki.
Az érdekelt volna hogy mi szabályozza a patronosba vagy szivattyúsba a tintát.
Nagyon tetszenek ezek a tollak,frappánsak,és egy fórum szerint még olcsóbb is ,mint az "eldobható" 80 ft-os toll,9 ft egy patron amiben 1.8 ml tinta van,míg egy 40 ft-os eldobható betétben 0.82 ml egyszeri befektetés után "csak spórolás",igaz 2-3 hetente elvileg illik tisztítani,de ennyit megér,mert nagyon jó kis cucc.
igenám, de ez folyékony tinta és sokkal hamarabb fogy
de ne a spórolást nézd, hanem hogy könnyebben és szebben lehet írni, mint golyóstollal
40ftos tollat a kezembe nem vennék
amúgy elég olcsón szerzed a patront
boltban 5db pelikán tinta 3-400Ft
viszont az üveges tinta tényleg olcsóbb 1000Ft körül van 30 ml,ami elég tetemes mennyiség
és másik 2 fórum:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!