Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Nagyon kicsi házban élünk, és...

Nagyon kicsi házban élünk, és szeretném mar athivni a barátaimat. Milyen megoldást láttok ti?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs hany négyzetméteres. De nagyon kicsi. Megvan a története, hogy miért ilyen pici. Mikor elkezdtünk építkezni, eldöntöttük hogy ikerház lesz. Egyik felében mi, a másikban a mama lakik. Úgy terveztuk hogy lent lesz egy konyha, nappali, szüleim szobája, fürdő, es wc, es az emeleten pedig 3 szoba, mivel 3-man vagyunk testvérek, es plusz egy nappali, fürdő. Na hát ez nem valósult meg mama miatt. Építkezés alatt apukám kulfoldon dolgozott, anyukám pedig velem volt kórházban, szült. Az építkezési feladatok, döntések, pénzügyek mamara voltak bizva, de úgy hogyha döntést hoz, értesíti apát. Szüleim úgy gondolták hogy minden terv szerint megy, mert a mama nem szolt senkinek se hogy mas lenne a fejlemény. Aztán mikor apa hazajött, és anyát is kiengedték a kórházból, csak arra lettek figyelmesek, hogy a mama hátrésze tökéletes állapotban készen áll, a mienkben viszont meg a padló sem volt lerakva, és a tetőtér el sem lett kezdve!! A pénz viszont elfogyott. A mama mindent belefektetett az o hátrészébe. Ott álltunk egy beton aljzatú, 2 szobás házban. Nappali + anyáék szobája. És mi lesz velünk? A 3 gyerekkel? Több hónapon keresztül a betonon jártunk. Úgy oldottuk meg hogy mi 3-man gyerekek bementünk a szüleimnek szánt szobába, ami az ágyakkal meg is telt. Szüleim meg a nappaliban foglalták el a helyet a nagy francia ággyal. Mikor 12 éves lettem, úgy gondolták szüleim, hogy egyedüli lányként jo lenne egy külön szoba. Anyagi helyzetünk szerint, saját magunknak kellett egy falat felhúzni, méghozzá fa lapokból. A "nappali"-t elfeleztük. A fiúknak a része kicsivel nagyobb is. Ezek a fa lapok a plafonig sem érnek fel, így a "falam" es a plafon között van egy fél méteres rés. A hangot egyáltalán nem fogja fel, és csak annyit ér, hogy körbe vagyok kerítve. Már 3 éve ebben a szobának nevezett valamiben élek szűkösen. Lassan 16 éves leszek, és mar szeretnék normális kapcsolatot is, de ahhoz kell egy olyan ház, ahova athivhatom, vagy csak a barátaimat áthívni egy délutánra. Akármi. De mindig hazudoznom kell hogy éppen miert nem jöhetnek át. Szégyellek ide bárkit is hivni. És igy nincs magánéletem. Szüleimmel sokat vitatkozok ezen, hogy legyen mar valami megoldás, de anyagilag a tetőteret nem tudjuk megcsinálni, ujabb hitelt nem tudunk felvenni, és nem tudom milyen megoldás lehet erre. Valaki volt már hasonló helyzetben? Vagy csak miután elolvasta ezt, eszébe ötlött valami? 2 millió forint választ el a boldogságtól. De 2 millió forintunk soha nem lesz. Szegények vagyunk. Apukám csak hétvégén van itthon, külföldön dolgozik, és igy is napról napra élünk.. Anya is rendesen megdolgozik a pénzért, de annyit nem tudnak összeszedni, hogy megteremtsek nekünk azt, amire szükségünk van. Mi lenne a megoldás? Bármilyen ötletet szívesen várok. Köszönöm mindenkinek aki foglalkozik ezzel, es elolvasta.

2015. jún. 2. 12:14
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Először is, nem értem hogy miért kell bárkinek is magyarázkodnom. Lenne jobb dolgom is, mint ilyen egyéb sztorikat kitalálni. Nem ugy kell erteni hogy 5 nap alatt lett kész a mama hazresze. Nyilvan anyukám a 9. hónapban nem az épülő ház körül fog forogni. Valoszinuleg anyukajanal pihent addig, Fogalmam sincs, a lenyeg az hogy nem a házzal foglalkozott, amikor arra kellett gondolnia mikor születek meg. Nyilvan ha nem anyám hasában lettem volna, hanem ott lehettem volna a tortenesekkor, akkor részletesebben le tudnám irni neked, hogy ne tudjal min fent akadni. Remelem ugy megfelel a megfogalmazás, hogy anyukám terhessége miatt tavol tartózkodott, es nem idegeskedett az építkezéseken, es miutan megszült, és 5 nap utan kiengedték, akkor derult ki hogy a penz elfogyott, mert draga mama minden penzt az ő felébe fektetett. Igy mar megfelel? Vagy szeretnel meg valamibe belekötni? És igen, apukám mar nagyon reg ota kint dolgozik, születésem előtt is mar, de sajnos napról napra élünk, mivel ahhoz hogy ezt a házat be tudjuk fejezni, hitelt kellett felvennunk, mert a mama felemesztette az erre szánt pénzt. Azt meg azota is fizetjük. A bankba megy el a legtobb pénzünk. Egyszer anyum levezette nekem hogy miert marad ilyen keves pénzünk, de én csak a lenyeget jegyeztem meg. 600.000 ft apukám fizetése. Es abbol minden kiadással egyutt 150.000 ft marad megelhetesre maximum. Bankon kivul pl: 40.000 azert jon le, mivel a masik mamának keves a nyugdíjja a kiadasaihoz képest, igy nekünk segitenunk kell rajta, mert megkert. Aztán ami most meg csökkenti azt a 150.000-t az az, hogy havi 62.000-t most ki kell fizetni egy autóra. Mivel az elozo kocsink teljesen tönkrement, es muszaj volt venni másikat, mert apukámnak valamivel ki kell járnia dolgozni. Akkor most lehet számolni hogy mennyi marad nekunk.:) Ha egyéb belekotnivalod van, akkor ne faradj a leírásával, mert nem vagyok hajlando senkinek se magyarázkodni. :) Ja es azt hozzateszem hogy kisebbik tesóm jovore érettségizik, tanulás mellett nem dolgozik. Nagyobbik tesóm viszont mar dolgozik, de az nem olyan nagy összeg amivel valamennyit is dobna rajtunk..
2015. jún. 3. 01:38
 12/14 anonim ***** válasza:
57%
mamát kellett volna átrakni a félkész részbe, vagy most beszéld meg vele hogy ott lakhass, vagy alkalmanként az egyik szobába meghívhasd a barátaidat
2015. jún. 3. 08:46
 13/14 anonim ***** válasza:

Magyarán:

A szüleid tettek rá, hogy hogy épül a házatok: apukád külföldön, anyukád a terhesség indokával nem foglalkozott vele (sok más nővel egyetemben én is babát vártam, szültem, majd csecsemőt neveltem amikor építkeztünk, ráadásul a férjem áthelyezték, így reggel 6-kor indult a munkába és este 6-kor ért haza)

Mert azt azért te se hiheted, hogy az építkezés 1-2 hónap alatt lezajlik.

Pénzetek állítólag nem nagyon marad, de azért bevállalnak a szüleid egy havi 62 ezres autótörlesztést.

Lehetett volna olcsóbb autót venni, kevesebb hitellel.

A nagyobbik tesód "nem olyan nagy összeg" fizetése is számít, sőt a családi pótlék és az utánatok járó adókedvezmény is.

Meg anyukád fizetése is.

Ha apukád nem járna haza minden hétvégén külföldről, máris több pénzetek maradna.

Más sem szaladgál haza a családjához minden hétvégén, takarékossági okokból.

A vőm is csak havonta egyszer jön haza, hiába van itthon a lányom, mert az utazgatás elvinné minden pénzét. Igaz, ő nem is keres olyan jól külföldön, mint az apukád.

2015. jún. 6. 14:23
 14/14 A kérdező kommentje:
Az utolsó valszolora nem vagyok hajlando reagálni.A többieknek viszont koszonom hogy tortetek a fejetek, es segitettetek. Es koszonom hogy ti nem hitetlenkedtetek.:) Remelem minel elobb megoldást találunk a problémára.
2015. jún. 7. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!