Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megéri szelektiv gyűjteni a...

Megéri szelektiv gyűjteni a szemetet, mindent elmosogatni?

Figyelt kérdés
Aki szelektiven gyűjti a szemetet, hogy éri meg neki, mindent egyesével elmosogatni, különválogatni? Hiszen nem kap érte semmi pluszt. A lelkiismerete nyugszik meg, mint amikor az ember imádkozik? Mert a vízszámla biztosan több, meg az időt is viszi és ezt nem fizeti meg senki neki.
2015. máj. 26. 15:18
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
69%
Megéri. Nekem nem fáj, hogy nem kapok pénzt azért, amit amúgy is elvégeznék. Mosogatni egyébként is szoktam, semmivel nem több munka vagy víz plusz két műanyagpoharat elmosni ebéd után, aztán kivinni a szelektív kukába. Pénznél sokkal értékesebbet kaphatok cserébe: tiszta vizet, szemétlerakók nélküli erdőket, madarakat, akik lába nem gabalyodik bele a tengeren úszó szeméthalomból kiálló műanyag zsinórokba. Muszáj környezettudatosan élnünk, mert nincs másik bolygónk, a meglévőre kell vigyáznunk.
2015. máj. 26. 18:02
 12/16 anonim ***** válasza:
62%
A pláne az egészben, hogy a szemét nagy része független attól hogy mosva vagy mosatlanul de ugyanoda kerül, égetik vagy eltemetik valahol bedarálás után... innentől kezdve nem a rajtamaradt ételmaradék fog igazán szennyezni, az elbomlik mind, csak a műanyag marad meg... szóval sok értelme nincs a mosogatásnak, még ha szelektívbe megy például az üveg akkor se, azt is törik össze és olvasztják be, szintén nem sokat számít hogy van-e rajta valami vagy nincs.
2015. máj. 26. 18:33
 13/16 anonim ***** válasza:
77%

Mi szeretjük.

Ezelőtt 2 edényre fizettünk, mióta szelektív edényeink is vannak, már csak egyre. Így lefeleztük a számlánkat... :-)

Mosogatás:

Ezt ne úgy képzeld el, hogy elmosol mindent mintha a tányérodat mosnád, hanem elöblíted vízzel, hogy ne maradjon rajta bomló ételmaradék. Ez már azért is fontos, mert havonta csak egyszer viszik el a kukát, így egy nyári hónapban nagyon büdös lenne!

Ha valami olyan koszos, hogy macerás lenne elmosni, az megy a kommunális hulladékba nálunk. A szelektívbe csak a csomagolóanyagok mennek többnyire.

Szóval, jó dolog ez.

2015. máj. 26. 19:18
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
Valamelyik nap nyilatkozta egy "szelektív főnök", hogy az elmosogatós dolgokat náluk kiválogatják a többi műanyag közül, mert ők már olyan nagy mosogatást nem végeznek, és nincs idő mindent annyira alaposan egyenként vizsgálgatni, hogy el van-e mosogatva rendesen, piszkosan meg tönkretenné a többi újrahasznosítható anyagot. Szóval, ami nem alapból olyan tiszta (pl. ásványvizes palack), hogy egy sima öblítés elég volna neki, az megy tőlük a kommunális hulladék közé.
2015. máj. 26. 21:53
 15/16 anonim ***** válasza:
66%
Mi kútvizet szoktunk használni, az nagyon olcsó, és amúgy is sokat szoktuk pocsékolni, öntözésre stb., tehát ez is simán belefér. Én a tejes dobozokat is ki szoktam öblíteni, egy lavórba teszek vizet, és abban elmosogatom őket. Amiket nagyon macerás, azokat a hagyományos kukába dobom.
2015. jún. 20. 11:16
 16/16 anonim válasza:
40%

Tudom, hogy nem mostani kérdés, de azért válaszolok.

Én egyes embereket nem értek...

Szerinted csak akkor lehet valamit csinálni, ha az mindenképp anyagi előnnyel jár?

Miért kéne ezért fizetni?

Te csak akkor érzed jobban magad, ha minden egyes szelektált szarért kapsz némi pénzt? Az eszem megáll.

Én szelektálok, és nem csak azért teszem, mert jó érzés, hanem mert tudom, hogy fontos a többi ember számára is, hiszen véded a környezetet. Sőt nem csak az embereknek fontos...

"Szinte" minden más élőlénynek is, a növényeknek/állatoknak.

Szerintem ennyivel tartozunk nekik.

Ha már ennyire megváltoztattuk az eredi élőhelyet, legalább ennyit tegyünk meg... És szerintem olyan rohadt sokáig se tart, hogy erre menjen rá egész napod.

2018. okt. 21. 14:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!