TIP Garten 1200-as szivattyú tengelyénél folyik a víz, mi lehet a gond?
Itt egy kép a szivattyúról:
Az öntvényház és a motor közötti részen, ahol látszik a tengely, csöpög a víz, amit így szerteszéjjel szór a tengely.
A locsolócsőben dugulás volt, emiatt túlnyomás keletkezett a szivattyúban, azóta van ez a probléma.
A tengelyen most van egy tömítő, ami nem tudom eddig hol volt,talán az jött ki az öntvényházból, viszont vissza nem tudom nyomni.
Mit érdemes ezzel kezdeni?
Cseréld ki a csúszógyűrűt.
Szétszedni nem tudtam, de amire gondolok, hogy az a tömítő eleve ott volt a tengely szabadon lévő részén, tehát nem kijött a belső faláról az öntvényháznak, hanem a külső falára lehetett valahogy ráragasztva, és egyébként a tömítőnek is piros a színe, mint a szivattyú színe, tehát ez is valószínűsíti, hogy kívül volt. Ezt visszaragasztottam, és csökkent a kiáramló víz mennyisége, de még mindig ki tud jönni, konkrétan a tengely és a tömítő találkozásánál, tehát a ragasztás jól sikerült, csak a tömítő nem illeszkedik a tengelyre elég szorosan.
Mit javasoltok? Valamiféle szilikonnal érdemes megpróbálni betömni a maradék rést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!