Kisfiaimnak szeretnék a kertbe kis házat építeni. Csinálhatok neki betonalapot vagy ezt tiltja valamilyen törvény? 6-7 nm-esre gondoltam.
Köszönöm a hasznos tanácsokat, hozzászólásokat!
Mindenkinek ment a zöld kezecske! :)
Még annyi kérdésem lenne - hátha valaki tudja - hogy az törvényben meg van határozva,hogy a fentiek (kis ház gyereknek, fatároló, kutyakennel) mennyire lehet kialakítani, felépíteni a szomszéd kerítésétől?
Én úgy tudom nincs ilyen korlátozás. Nálunk a garázsomat és a melléképületeket is közvetlenül a telekhatárhoz építettem. Megkérdeztem a hivatalban, ott azt mondták, nem nyúlhat át egyetlen része sem a telekhatáron, sem a tető, sem az eresz. Illetve mindenképpen a saját telekre kell visszavezetni a csapadékvizet. Egyébként a nyáron én is építettem egy 4x5 m-es fatárolót a telekhatárhoz, direkt megkérdeztem az építésügyi előadót, azt mondta nem kell bejelenteni, de a fentieknek meg kell felelnie. Azért a helyileg illetékes hivatalt kérdezd meg, mert lehet az ottani önkormányzatnál van még külön kitételük is. Szerintem megéri, mint utólag bontani.
Felénk a föld alá süllyesztett oszlopot, vagy használt étolajba áztatjuk, vagy szurokkal kenjük be, hogy tovább tartson.
Nagyon köszönöm! Mindenképpen érdeklődöm akkor az önkormányzatnál!
A szomszédunk épített egy betonalappal ellátott nyitott kocsibeállót. Állítólag bontatni akarják vele, mert nem jelentette be. A méreteit nem tudom.
Nagyon hasznosak voltak a válaszok!
További szép estét!
Alapvetően nem kell engedély, ahogy az első írja, de helyi rendeletben meg lehetnek határozva településrészek, ahol nem szabad építeni.
Pl. városközpont, idegenforgalmi szempontból jelentős rész, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!