WC tartály egyszer jó, egyszer nem?
Sziasztok!
Van egy olyan problémám, hogy kb. fél éve wc lehúzást irtózatos nagy morajlás kísérte és nagyon hangosan 2-3× visszarezonált (mikor már teljesen feltöltődött a tartály).
Ez ment 3-4 napig, aztán mire szerelőt hívtam "elmúlt".
Egy darabig semmi baja nem volt (rezonáláson kívül).
Azóta már kétszer volt ilyen, előző alkalomnál is "megjavult" (idővel).
Megnézte 2 szerelő is azt mondták, hogy semmi baja, csak kicsit vízköves. (Nem is írnám le hány flakon vízkőoldót használtam el ezután..) Apum is ránézett, azt mondta, hogy talán az úszót kéne kicserélni, de neki sincs lövése róla..
Valami baja csak van akkor is...
Annyit vettem észre, hogy ha egymás után 3-4szer lehúzom akkor szinte semmi baja. Igen ez nappal talán még el is megy bérházban (már volt aki szóvá tette), de éjszaka?!
Nem vagyok az a hú legyünk csendbe, ne csináljunk semmit típus, de tényleg nagyon hangos és zavaró ("nyekergő" hangja van).
Mi lehet a baja?
Kérdeztem a szerelőktől, hogy cserére szorul-e, ők azt mondták, hogy nem lenne szükséges, de ha nagyon zavaró (márpedig miért ne lenne az?!) akkor cseréljem. Szerintetek? Vagy meg lehet "menteni"?
Én meg azzal kezdeném, hogy mikor zúg, a tartály előtti szeleppel játszanék, nyitnám-zárnám, hátha elmúlik a rezonálás, mert ha onnan jön, az egy bizonyos vízáramlástól van, se erősebb, se gyengébb nem hozza elő.
Ha a tartályban is van szabályozási lehetőség, akkor ott is meg lehet próbálni.
Ha nem segít, akkor jöjjön a többi dolog, vagy ha semmi nem segít, akkor csere.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!