Hol találok olcsó albérletet, ami nincs lepusztulva se?
18 éves lány vagyok, és idén érettségizem.Tanácsokat várnék,véleményeket, tapasztalatokat, albérlet kereséssel,
találással kapcsolatban. Ugyanis fontolgatom az elköltözést
érettségi után,de a sulim kezdődik majd szeptemberben, az órarendem ugye nem tudom még,de lehet érettségivel olyan munkát találni, amivel tudom fizetni a lakbért,és mellette
rugalmas az időbeosztás, hogy tudjak suliba is járni...?
Ötleteket várok, ha van ilyen munka, merrefele érdemes elindulni.
egyedül ne vágj bele, mert nem fogod bírni anyagilag, és egy jól fizető melót nem lehet érettségivel csinálni.
várj amíg elkezdődik a suli, addig melózz nyáron, gyűjts pénzt a kezdeti költségekre.
aztán majd az egyetemen biztos találsz a faliújságon hirdetéseket, amiben lakótársat keresnek a népek. megnézel párat, ami a legjobbnak tűnik oda betársulsz.
diákmunkát találsz a suli mellett, viszont meggazdagodni nem abból fogsz.
ne kapkodj, várd ki a megfelelő időt a költözésre. a nyarat még kibírod otthon, ha az elmúlt 18 évet kibírtad :)
lakótársakat sokszor keresnek iwiwen, és a felv.hu fórumaiban is nagyon sokan hirdetnek kiadó szobát, itt ráadásul hasonló egyetemisták, főiskolások, mint amilyen te leszel.
Munka már nehéz ügy. Attól függ , hogy hol fogs majd lakni.
Pesten pl. nagyon sok telefonos értékesítő állás van, ami nagyon monoton, unalmas, de diákokat szívesen alkalmaznak.
Mindent leírtál csak aztnem ,hogy hol laksz......
vidéken 15-20 ezerért is kapsz
budapesten a legolcsobb (panel 20-30 nm2) 40e.
Én tudok egyet 25 eFt/hó 100nm.
Kertes cs.ház.
vidéken másfelest bérlek 20ért plussz reszi,nem lepusztult,és jó környék,tulajnak annyira kell a bérlő,,hogy vki lakjon benne,rendbetartsa,fizesse a rezsit...
bérelhetnénk ketten,de egyedül most jobb,(kolit,nyüzsit meguntam,párom jön fel csak,kell a nyugi),de igy is kijövök diákmunkából és ösztöndijból elég jól
akarni kell,és nem válogatni a munkában
pedig még nekem is csak érettségim van....
Nem egyetemre megyek,csak sima okj szakmát teszek,ami 2 éves,
és a suli Újpesten van,én pedig dunakanyarban lakok vidéken.
Nem csak azért gondolkodom albérletben,mert hogy elmennék
már itthonról,hanem sok időm elmegy az órákig való utazgatással.
Nagyon a belvárosba nem szívesen mennék. Elég csak a közelbe.
Koleszba meg nem szívesen mennék.
A mostani sulimban meg,ami szitén Pesten van, nem volt
még erre se lehetőség.
Munkában nem lennél válogatos.Eddig se voltam az.De egyszerűen,
nem tudtam úgy besuvasztani,hogy mellette tudtam volna tanulni,
mert a legtöb diák meló Pesten van,és hiába lett volna jó lehetőség,
mire végeztem volna, nincs buszom...így marad a nyár.Köszi a válszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!