Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vettem egy rádiós órát, ami...

Vettem egy rádiós órát, ami vezetékről és elemmel is működik. Ha az elemet is benne hagyom, amikor vezetékről működik, az nem baj?

Figyelt kérdés
2010. febr. 17. 12:12
 1/9 anonim ***** válasza:

inkább vezetékről használd, az elemeket vedd ki, mert elfelejted esetleg és egy idő után belefolyik az órába, az nem tesz jót neki

ha egy esetleges árámingazdozástól félsz, a legtöbb ilyen órát már úgy tervezték, hogy kibírják ezt a fajta "megpróbáltatást"

áramszünetre tényleg csak az elem jó, vag yállítsd be a mobilodon, a reggeli ébresztést, ha az elalvástól félnél

2010. febr. 17. 12:33
 2/9 anonim válasza:

Nem baj, nyugodtan hagyd benne.

A mai elemekkel ez nem fordulhat elő, ezért hívják őket szárazelemnek.

2010. febr. 17. 12:47
 3/9 anonim ***** válasza:

"A mai elemekkel ez nem fordulhat elő, ezért hívják őket szárazelemnek"

Nem igaz! A szárazelem a folyadékakkumulátortól való megkülönböztetésre lett kitalálva. A szárazelem használatakor mindegyiknél folyékony vegyület keletkezik és a mai elemek azért nem folynak ki többnyire mert duplafalú tasakban és szigetelve vannak.A régi szárazelemek amik nem voltak szigetelve kifolytak.

2010. febr. 17. 13:33
 4/9 anonim ***** válasza:

De az igaz, hogy egy újabb fajta (márkásabb, nem noname kínai) alkáli elem nem nagyon szokott kifolyni.

Én nem találkoztam ilyen esettel mostanában. Ellenben 20-25 éven annál többel.

2010. febr. 17. 13:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Azért írtam hogy duplafalú tasakban van és szigetelő műanyaggyűrű van a grafitelektróda kürül. De még így is kifolyhat még márkás elem is. Nem érdemes megkockáztatni.
2010. febr. 17. 13:54
 6/9 anonim ***** válasza:

Utolsónak: akkor most semmiben ne használjunk elemet?

1 évig gond nélkül benne lehet hagyni mindenben, ébresztős rádióban meg pláne így van értelme.

2010. febr. 17. 17:44
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen,az áramkimaradásoktól tartok.Akkor benne hagyom az elemet,hiszen valóban csak így van értelme az egésznek.Köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 18. 07:13
 8/9 sulfur ***** válasza:
Ha a rádiód az a lapos ébresztőórás-rádiós típus, amibe 9 V-os elem kell, hagyd benne. Különben egy áramszünetkor nullázódik az óra. Az elemes táplálást direkt azért alkalmazzák.
2010. febr. 23. 18:39
 9/9 anonim válasza:
pék
2010. aug. 24. 16:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!