Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Társasházban élők! Nálatok is...

Társasházban élők! Nálatok is bedobál mindenfélét a postás?

Figyelt kérdés
Már nem az első alkalom, hogy teljesen más ismeretlen emberek, cégek tértivevényeit dobálja a mi posta ládánkba. A címünk és a nevünk is ki van írva a ládára, amit bedob, azokon a névnek köze sincs hozzánk, és nincs megadva emelet és ajtó szám sem, csak hasraütés-szerűen bedobja nekünk. Idén már a negyediket kapom, és nagyon felidegesített, mert állandóan a frászt hozza rám, hogy milyen hivatalos iratom érkezett, meg mikor meglátom, hogy "xy végrehajtó iroda" meg ilyenek a feladó". Gyakran látok a postaládákra feltéve ilyeneket, meg mindenféle leveleket, mint senki leveleit, tehát nyilván nem csak engem tisztel meg a postás. Mivel már újabban fel is csenget és hogy a nem nekünk szóló tértivevényt hozza (úgy szokott, hogy felcsenget, és ha kinyitják felhozza, ha nem akkor csak a ládába dobja) már végképp fel idegesített az egész. Elégtelen címzéssel teljesen más névvel mégis milyen alapon dönti el, hogy ő -hasamra ütök- a cserepes plaszt kft különféle hivatalos iratait kihozza a Kovács családnak? Írjam ki a ládára, hogy csak a címként szereplők laknak az ajtó mögött semmiféle cégünk nincs és nem is volt és ne dobálja be mások értesítőjét. Mindeközben meg valakinek a tértivevénye/ajánlottja visszamegy "nem kereste" jelzéssel, holott jó hogy nem kereste, mikor nem is jó helyre vitték és nem is tud róla. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert ez nem csak nekem rossz, hanem annak is, akinek kézbesítettnek vélelmezik majd a küldeményét, amivel valójában teljesen mást zaklattak, ahelyett, hogy visszaküldik, hogy nincs is a címen olyan...
2015. márc. 23. 16:45
 1/9 anonim válasza:
75%
Nekem igen
2015. márc. 23. 16:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Két éve meg valakinek az újság előfizetését hordta nekem, akit nem is úgy hívtak és nem is az volt a cím se. Egyszerűen számomra hihetetlen, hogy így működik. Azzal is bemászkáltam, hogy nem az enyém értsék már meg, valami el van cseszve, de szartak rá, hordta tovább, én meg a végén kiraktam a postaládák tetejére, hogy akkor akit érdekel keresse meg a tulajdonosát..
2015. márc. 23. 16:47
 3/9 anonim ***** válasza:
65%

Nekünk Otto katalógust dobott be. Mondjuk annak örültem. Ki tudja kié volt.

Nálunk felteszik a postaládák tetejére az ilyeneket. De ha bedobnák se csinálnék belőle gondot. Kiveszem, felteszem, megtalálja, akinek kell. Rémüldözni ilyenek miatt nem szoktam.

2015. márc. 23. 16:59
 4/9 A kérdező kommentje:

Én olyankor rémüldözök mikor kiveszek egy értesítőt és nagybetűkkel rajta van, hogy VÉGREHAJTÓ meg NAV de a címzettet alig bírom kibetűzni és kell pár perc míg rájövök, hogy kurtára nem nekünk szól. Ha kapok egy Főtáv számlát más nevére attól nyilván nem rémüldözök én se.

Az a durva, hogy "címzés elégtelen" vagy "címzett ismeretlen" jelzéssel vissza kéne küldeniük ilyenkor szerintem, főleg, hogy nem úgy másé, hogy rossz ládába dobják be, hanem egyáltalán nincs is ilyen név vagy cég kiírva sehol a lépcsőházban. Semmi. De azért bedobja valakinek. Gondolom a sikeres kézbesítésért kapnak ösztönzőt így eszébe sincs visszavinni. Akinek meg kéne, annak meg ketyeg a határidő miközben nem is tudja. Persze, ha tudná se biztos, hogy felvenné, na de mégis. Így esélye sincs.

2015. márc. 23. 17:08
 5/9 anonim ***** válasza:
52%
Ide is jon minden,eleg idegesito..
2015. márc. 23. 17:26
 6/9 anonim ***** válasza:
66%

Na akkor mint postai alkalmazott segítek. :)

Először is: szerintem értesítőkre gondolsz és nem tértivevényekre. A tértivevény egy, a postán feladott küldeményhez mellékelt nyomtatvány, melyet a küldemény átvétele után a feladó megkap, visszakap. Egyfajta átvételi elismervény.

Az értesítő pedig egy küldeményről szóló értesítés ami arról tájékoztatja a címzettet, hogy küldeménye jött és hol, mikor tudja azt átvenni.

Nem kell, hogy a ládátokon szerepeljen az a név, ha a levélen a címzés pontos.

Ha mondjuk Gipsz Jakab akármi utca 9 3/2 van megadva, akkor is kézbesíteni kell a küldeményt vagy meg kell próbálni és itt jön az értesítő. Itt jegyezném meg, hogy nagyon sok kamu cég, nem létező ember bejelenti magát olyan címekre ahol valójában sose volt. Hogy tehetik ezt meg? Ez egy nagyon jó kérdés, de megteszik.

"Gyakran látok a postaládákra feltéve ilyeneket, meg mindenféle leveleket, mint senki leveleit, tehát nyilván nem csak engem tisztel meg a postás."

Nem ő tehet róla, hogy a feladó annyira balhere (már bocsánat) hogy nem címzi meg pontosan a levelet és a címzett is olyan kis ügyes, hogy a ládára nem írja ki a nevét. Hagy ne mondjam egy társasházban egyetlen lakásban is mennyi albérlő tartózkodhat ideiglenesen aki levelet kap...

Persze sok postás egyből visszaküldi akit nem talál aztán persze jön a panasz, hogy de itt és itt lakok miért nem dobta be? Ki van írva a név? Nincs. Küldeményen rajta volt hogy Ön hol lakik? Izé, nem. Akkor???

Néhány kézbesítő kint hagyja a ládákon pár napig hátha rátalál ezekre a gazdája, ha meg mégse utána visszaküldi.

Lehet valamit tenni? Természetesen.

Legközelebbi postára bemész és teszel egy nyilatkozatot amiben kijelented, hogy s ti címeteken nem tartózkodik ilyen és ilyen nevű kft/ ember vagy csak azt hogy kizárólag a ti nevetekre érkező leveleket dobják be. Ugyanis ha pontosan van címezve és történetesen tényleg pont a ti címetekre megy a levél akkor a postás önhatalmúlag nem küldheti vissza. Még akkor sem ha te azt mondod. Csak ha van írásbeli nyilatkozat a postán.

Azért pedig ne aggódj, akinek a leveleit te kapod meg. Tudni fog róla, hogy nem kap levelet vagy máshová megy, majd jelzi a postának. Ha pedig a kézbesítő hibázott az szintén kiderül.

Remélem tudtam segíteni! Üdv!

2015. márc. 24. 20:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget, hasznos, főleg, hogy sokszor egyáltalán nem a postás tehet róla, hogy hülye szabályok vannak, de nálunk az a helyzet, hogy általában nem pontosak a címek. Azaz, annyiban pontos, hogy a házról van szó. De hogy a példáddal éljek: Gipsz Jakab Akármi utca 9 és ennyi. Nincs, hogy 4/25 vagy 7/47, semmi. Csak annyi, hogy Gipsz Jakab Akármi utca 9 vagy Napfény Bt Akármi utca 9. És az akármi utca 9 szám alatt van 10 emelet 30 lakással és 30 postaládával és egyetlen egy postaládán sincs se Gipsz, se Jakab, se Napfény, se Bt se semmi, ami akár csak hasonlítana a borítékon feltüntetett címzetthez. A borítékon meg nincs pontosítás a ház számon kívül, hogy mégis melyik emelet melyik ajtó. Tehát halvány fogalma sem lehet a postásnak arról, hogy ez akkor mégis kié és hova szól. De bedobja. Egy számára szimpatikus nyílásba.
2015. márc. 24. 23:32
 8/9 A kérdező kommentje:
Amúgy értem azt is, hogy elvileg jó fej akar lenni a postás csak hogy szerintem ha a postás hagyja a ládák tetején a levelet, az nem szabályos, mert gyakorlatilag bárki ellophatja. Ha máshoz dobja be, akkor az a más kidobja, elégeti, wc papírnak használja, ahelyett, hogy megtudná kié és odaadná. Tehát így esélye sincs a levélnek, hogy oda jusson ahova kell. Ha viszont visszaküldi akkor azzal segít a legtöbbet, mert lehet a balhere feladó legközelebb kijavítja a címzést. De így viszont a hivatalos iratok úgy mennek vissza, hogy "nem kereste" holott esélye sem volt keresni, mert a postás csak bevágta valaki máshoz. Ha visszaküldenék akkor a feladó látná, hogy hoppá valami miatt nem is tudták meg se kísérelni a kézbesítést. Max. feladja megint ugyanúgy. De legalább esély van a változtatásra, így viszont a jófej postás csak szopatja az embereket.
2015. márc. 24. 23:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Sok igazság van abban amit mondasz, igen. Sajnos más az elmélet és megint más a gyakorlat. Ráadásul megint más amit az átlag emberek logikusnak tartanának a postán viszont máshogy gondolják.

Mindenképpen azt tudom tanácsolni, hogy tedd meg a postán a nyilatkozatot, hogy a hasonló esetek a jövőben elkerüljenek. Esetleg írd is ki a ládára, hogy csak a ládán szereplő emberek küldeményeit dobják be a többit vissza a feladónak. Ha ezután is előfordul még a probléma panaszt kell tenni.

2015. márc. 25. 15:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!