Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kéményes kombi gázkazánt át...

Kéményes kombi gázkazánt át lehet alakítani parapetes kivezetésűre?

Figyelt kérdés
Nekem a parapetes kivitelezésű kazán lenne a megfelelő, de csak kéményest láttam eddig a hirdetésekben. Át lehet azokat alakítani valahogy?
2010. febr. 16. 18:17
 1/5 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, hogy a "turbós" kazánok parapetesek is .
2010. febr. 16. 19:05
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha kéményes, akkor nem.

A turbo kazánoknak nem kell kémény, ezeket át se kell alakítani, de nem is lenne miért, mivel azok NEM kéményesek.

Turbot vegyél, parapetest. Lehet, hogy kicsit drágább, de a sokkal jobb hatásfoka miatt behozza az árkülönbséget 1-2 év alatt és onnantól neked hoz hasznot.

2010. febr. 16. 21:05
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekünk kondenzációs turbó gázkazánunk van, és választani lehetett a függőleges kémény és az oldalfali kivezetés között. Az utóbbi módon van bekötve.
2010. febr. 16. 23:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Nem lehet: a kéményes készülékek nyílt égésterűek, azaz az égéshez szükséges oxigént a helyiségből használják el.

Ezeknek csak függőleges kivezetésük lehet(=kémény).

Azok, amelyek lehetnek vízszintes kivezetésűek is (meg függőlegesek is), azok zárt égésterűek: az a "cső", amiről beszélünk (nem "kémény") tul.képpen két cső, amin a készülék beszívja a levegőt az égéshez, a másikon pedig kifújja(ezért "turbós") az égésterméket.

A két fajta készülék belül különbözik, egymásba nem átalakíthatók.

2010. febr. 17. 11:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Sokat segítettetek!
2010. febr. 18. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!