Tartozkodasi hely bejelntese. Milyen jogai lesznek?
Joga lesz a lakásodban élni.
Hitelt csak a tulajdonos vehet fel egy ingatlanra.
A helyedben nem jelentenék be senkit magamhoz, ha nem akarom, hogy ott is éljen.
Off csak, mert a választ nem tudom:
Szóval ha attól tartasz turpiszkodni akar és nem bízol meg benne, akkor ne jelentsd be.
Amúgy meg ha közeli ismerős és valóban jól ismered, és bízol benne, és pontosan látod és átérzed, hogy miért jelentene ez neki segítséget, akkor nem kellene ennyire tartani ettől. Ebben az idétlen országban nagyon igazságtalan minden, egy csomó mindent lakhelyhez kötnek, a szolgáltatás pedig ég és föld lehet két hely között.
Nekem egyszer nagy segítséget adott egy fővárosi ismerősöm,hogy bejelentett magához,mert úgy mehettem a pesti munkaügyi központba és nem kellett abba a városba kijárnom, ami számomra teljesen idegen, mert bár közelebb van, de ott sose járok, míg bp-n rendszeresen... Soha nem éltem vissza azzal, hogy bejelentett magához.
És mi is bejelentettünk a falusi címünkre egyszer valakit, aki a munkahelyén így megkaphatott egy utazási támogatást,ő sem jött oda lakni azért...
Szóval az esetek többségében ezek olyan helyzetek, amikor a bejelentés csak azért kell, hogy megkönnyítse a tisztességes szándékú bejelentett életét.
Akit nem ismersz,akiben nem bízol, akire gyanakszol, azt ne jelentsd be persze....
Hanem ami fontos lehet, hogy ha te valami támogatást kérsz, vagy pályázol bármire, vagy bármi olyan ügyed van, ahol a háztartásodban élők adatai is kellenek, meg számít a jövedelmetek, az egy főre jutó, stb... Na mintha úgy hallottam volna, hogy ebbe azt is bele kell venni, aki oda van bejelentve. Ez nem biztos, mert nem merültem a témába, nekem nem volt aktuális, hogy utána olvassak. Csak a kérdésedet olvasva beugrott ez. Ennek érdemes utána nézned, vagy hátha valaki itt mindjárt fel tud világosítani téged (meg engem is..)...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!