Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Viadrus U22 öntöttvas 5 tagú...

Viadrus U22 öntöttvas 5 tagú kazánnal fűtök és van egy kis problémám. Nem melegszik megfelelően a víz száraz fával sem Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés

#kazán #Viadrus U22 #5 tagú
2015. febr. 17. 23:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Azt mindenképpen nézd már meg, hogy a kazánháznak milyen az ajtaja, ablaka.

Nincs véletlenül új műanyag ajtó rakva rá, és egyszerűen a helyiségbe nem jut elég levegő.

2015. febr. 21. 14:48
 22/32 A kérdező kommentje:

A kémény teljesen tiszta. Nagy huzata van.

Jut elég levegő a kazánházba ez egészen biztos.

Mert az ajtó nem annyira jól zár ez régi ajtó nagyon és vannak sarkai ahol megy a levegő befelé

2015. febr. 21. 23:05
 23/32 anonim ***** válasza:

Ha a kazán ajtód nyitva van, ott is érzed a huzatot? Kinyitod az ajtót és előtte csorgatsz egy kis fűrészport/finom port beszívja?

Próbáltad a fát jobban összevágni?

2015. febr. 22. 19:24
 24/32 A kérdező kommentje:

Igen beszívja a fűrészport de a hamut is a hamutálban behúzza a lángot a füstcsőbe jó huzat van

De most is szenet raktam rá azzal fűtöttem most és 80 fokon ment fával meg nem megy

2015. febr. 22. 20:05
 25/32 anonim ***** válasza:

Hány kg szenet fűtöttél el?

Hány kg fát szoktál?

Mérd le egy szoba mérleggel. Ha máshogy nem megy, akkor úgy hogy ráállsz, és a kezedben van a fa, és kivonod a súlyod.

2015. febr. 23. 07:49
 26/32 A kérdező kommentje:

Jó nem kellenek ezek a dolgok megvan a probléma...

A kazán hátoldalán és a két szélén 1 cm-es katyvasz van lerakódva, ezt kell letisztítani.

Nem tudja az öntött vasat felmelegíteni mert olyan hőhíd van egymás között hogy egyszerűen nem bírja felmelegíteni.

Ma gravitációval csináltam kikapcsolt szivattyúval próbáltam meg lefűteni onnan mert azt mondják egy jó tűz leviszi de sajna nem vitte le. Még holnap megpróbálom de ha nem sikerül akkor hozatok egy ipari szert, a hátát kiveszem a szert rászórom és az leviszi utána slaggal lecsapatom és készen is van.

A fene essen bele hogy nem tudtam rájönni most jöttem rá csak hogy nem e a katyvasz miatt lehet ez a gond.

De most bebizonyosodott.

Köszönöm Szépen minden kedves,rendes kommentelőnek aki írt nekem ebben a témában.

2015. febr. 23. 22:06
 27/32 anonim ***** válasza:

Csinálhatnál pár képet erről a lerakódásról, szivesen megnézném. Ez akkor a huzatot csökkenti, vagy hőátadást gátolja.

Mitől van lerakódás, ha száraz fával fűtesz? Korábban égettél valami nem bele valót? Festett léc, farost lemez, műanyag? Ezek villám gyorsan hazavágják, még véletlenül se érdemes kazánba tenni...

2015. febr. 24. 09:16
 28/32 A kérdező kommentje:

Igen igen az a helyzet hogy sose volt ott kitakarítva 8-adik éve hogy ez a kazán van és még az ez előtti kémény nagyon rossz volt és abból is lerakódott a sok katyvasz de már tudom a megoldást. Van egy munkatársam neki van 3 éves száraz tengerije az leviszi az egészet a kazánból tiszta lesz ez által.

Az este is leégettem belőle 1 nagy darabot és 70-80 fokon ment már megvan a probléma forrása.

2015. febr. 24. 11:48
 29/32 anonim ***** válasza:

Csak óvatosan a kikapcsolt szivattyús égetéssel.

Nehogy kazánrobbanás legyen belőle. Nyitott vagy zárt rendszer?

2015. febr. 24. 12:04
 30/32 A kérdező kommentje:

Tudom amikor már 90-95 fokon megy akkor felkapcsolom a szivattyút

Ez zárt rendszer így felrobbanhat de annyira nem csinálom hogy 100 fokos legyen

90-95 foknál már bekapcsolom valamennyi leég róla

2015. febr. 24. 14:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!