Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megszüntethető e a párásodás,...

Megszüntethető e a párásodás, penészedés az elektromos páramentesítővel?

Figyelt kérdés
2015. febr. 17. 19:28
 1/3 anonim ***** válasza:
45%

Csak részben. Nálunk is ez volt a probléma. Van páramentesítőnk, de őszintén szólva nem sokat ér. Inkább naponta többszöri szellőztetéssel oldjuk meg, minden ablakot kitárunk 2-3 percre és így kicserélődik a levegő.

Sajnos ha főzünk, mosunk, teregetünk, semmit nem ér a páraelszívó... Csak a szellőztetés használ.

Plusz a penész irtás úgy, hogy cif aktifizzel befújom az ablakkereteket - nekünk ezek a legproblémásabb területek - majd elkenem, szétoszlatom rajta egy ronggyal, de nem mosom le róla. Így nem tud kifejlődni a penész. Ezt tél eleje óta így csináljuk, a penésznek nyoma sincs, csak a párával küzdünk.

A páramentesítő azért sem a legjobb, mert ha nem kering a lakásban a levegő, maradni fognak párásabb, problémásabb területek... Hiába van ráírva egy készülékre, hogy X köbméter levegőt szűr meg 1 óra alatt, nem fogja ezt teljesíteni, hiszen falakkal vannak elválasztva a helyiségek...

Szellőztess és ciffezz! (nem kell a szavo, förtelmes a szaga, nekünk ez ugyanúgy bevált...)

2015. febr. 17. 21:12
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

3db. befúvó szellöző (minden hálószobába egy), ezek összekötve egy időkapcsolóval + 1 db elszívó a vizes helyiségbe (össz. 30.e Ft-ból kihoztam), valamint 1-1,5Celsius fokkal növeltem a lakás hőmérsékletét.

Ezzel két legyet ütöttem egy csapásra, hiszen a napi szellőztetés is meg van oldva, mindíg friss levegő van a lakásban, az időkapcsoló 1-2 óránként kapcsol 10-15 percre, másrészt eltünt a párás levegő, ezáltal nincs penész.

Gondolkoztam én is a páramentesítőn, de a netezők többsége nem volt vele megelégedve, ezért inkább ezt a módszert választotam.

2015. febr. 18. 10:50
 3/3 anonim ***** válasza:
2# Nagyon érdekelne részleteseebben a megoldásod írtam privátot is!
2015. nov. 7. 07:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!