Petyya kérdése:
Házi/hagyományos szappan receptjéhez kérnék segítséget. Milyen arányban kell keverni a zsiradékot a hamulúggal?
Figyelt kérdés
Kíváncsiságból szeretném kipróbálni mivel alapanyagok mind rendelkezésre állnak így legalább nem a szemétben kötnek ki.#szappan #mososzappan
2015. febr. 15. 21:20
1/6 anonim válasza:
ezt számolni kell, és függ még az alapanyagoktól is.
keress a szappankészítésről oldalakat, ott leírják, és van külön számoló program is valamelyiknél.nem olyan egyszerű elsőre.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Némileg segített, de ezek bolti nátronlúggal számolnak nekem a hagyományos hamuból főtt lúgho való mennyiség kellene.
2015. febr. 16. 14:18
3/6 anonim válasza:
A hamulúg nem elég erős hozzá, abból nem fogsz tudni szappant csinálni.
4/6 A kérdező kommentje:
Főzéssel be lehet eléggé töményíteni. A régiek is így csinálták.
2015. febr. 16. 19:41
5/6 anonim válasza:
lehet hamulúggal, de sztem próbálkozz a fenti oldalon, vagy más szappanfőzős oldalon, tartanak tanfolyamokat is, vagy kérdezz tőlük emailban.
6/6 anonim válasza:
Vilma néni mosószappanja:
2l víz
1kg zsiradék
1kg trisó
35dkg pormész
A kellő mennyiségű vízben a trisót addig melegítjül amíg elolvad, akkor beletesszük a pormeszet és így főzzük 1/4 óráig, majd levesszük a tűzről és hagyjuk lehiggadni. Ha lehűlt, hogy a mész ne menjen bele, ruhán átszűrjük. 2/3-t feltesszük főni a zsiradékkal, 1/3-t apránként hozzáöntjük, ahogy a gyengülés kívánja. 2 és 1/2 órás főzés után kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!