Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha valaki extrém téli hálózsák...

Ha valaki extrém téli hálózsákban alszik otthon, akkor megteheti ezt?

Figyelt kérdés

Ha valaki otthon hálózsákban akar aludni, mert így nem kell fűteni, akkor télen kibírja, hogy nem fagy meg? Nem fog tüdőgyulladást kapni?

+16 fok van fűtés nélkül, ezt ki lehet bírni egy olyan hálózsákban, ami téli túrázóknak van? Tízezreket spórolhatnék minden évben ezzel.

2015. jan. 31. 12:56
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Utolsó kettő köszönöm, most megnyugodtam.
2015. jan. 31. 18:36
 12/16 kovpet ***** válasza:
Extrém téli hálózsákban mínusz 15-ben lehet aludni, nem pluszban :)
2015. jan. 31. 20:47
 13/16 hollófernyiges ***** válasza:
66%
Amikor munkanélküli voltam, kipróbáltam milyen minimális költségvetéssel futni (mondjuk volt annyi pénzem félretéve, amivel egy-két évig kihúzhattam volna, szóval tétje nem volt). Fűtés nélkül nálam 13-14 fok volt, a társasház többi lakásából jött annyi meleg. Simán el lehet lenni napközben pulóver+melegítőben, éjszaka paplan+nyári hálózsákban. A dolog hátulütője, hogy hideg levegőben kicsapódik a pára és elkezdtek a sarkokban penészedni a falak.
2015. jan. 31. 22:21
 14/16 anonim válasza:

13-as ... csak gratulálni tudok az eszedhez.

Amikor társasházban nem fűtesz, kvázi lehúzod a szomszédokat, mert nekik így lassabban melegszik a lakás. Tudom, a szomszédom hasonlóan tróger ...

Hálózsákban alvás hosszú távon talán a higiénia miatt lehet problémás. Nálunk a fűtés alapjáraton megy, ami azt jelenti, hogy este rásegítéssel 20fok kihozhazó, de ez reggelre 16ra hűl le. Penészesedik ugyan, de most a páraelszívóval ez is ki van küszöbölve és elhanyagolható a fogyasztása a fűtésszámlához mérten.

Na de visszatérve ln is extrém (-22 es) hálózsákban alszom. Hozzáteszem nyáron is tudok benne aludni, mert szigetel, de szellőzik is. Eddig egyszer nem éreztem magam kellemetlenül benne és a higiiéniás rész úgy oldottam meg, hogy először egy puha takaróhuzatba majd a hálózsákba bújok. Amúgy meg a hálózsákot is lehet mosni, ha úgy adódik. Nem nagy wasistdas ...

2015. febr. 12. 21:49
 15/16 hollófernyiges ***** válasza:
46%
Tudod, ha hirtelen nincs jövedelmed, akkor nem az fog izgatni, hogy a szomszédnak kicsivel többet kell fűtenie, hogy meglegyen a 25 fok a lakásában, amíg nálad meg 13 van.
2015. febr. 13. 06:19
 16/16 anonim válasza:
Ellenben ahogy írtad neked lett volna lehetőséged NEM lehúzni őket.... gratulálok!
2015. febr. 13. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!