Legjobb és legolcsóbb, ha 3-4 evőkanál szódabikarbonát öntesz a lefolyóba, rá 1 deci ecetet. Ha abbamarad a pezsgés, akkor rá sok forróvíz és pumpa. Ha nem elég, meg kell ismételni.
Ezt célszerű pár hetente megcsinálni,m akkor soha nem dugul el a lefolyód.
Ez a szódabikarbóna + ecet egy hülyeség.
Ez az anyag maximum vízkövet old, de azt se hatékonyan, pezsgés semmilyen dugulást nem old meg.
Ebből a leírásból ami segít az a meleg víz és a pumpa.
A szódabikarbóna + ecet helyett meg inkább járj esőtáncot, annak a hatása ugyanolyan jó a dugulás ellen. :D :D
Amúgy a legtöbb konyhai dugulást a zsír és a kajamaradék keveréke okozza.
A hosszú csőben a zsír kihűl, és ahogy a zsírosbödön falára, úgy a cső falára is odatapad, aztán ebbe jönnek a kajamaradékok, utána még egy kis zsír, stb.. és így tovább.
A nagyon forró víz felmelegíti a zsírt, ezáltal könnyebben ki tud jutni a csőből, de 5-10 cm vastag zsírt nem lehet egykönnyen felolvasztani. Gondolj csak bele ha a forró bográcsba beledobsz egy adag zsírt, az sem rögtön olvad fel. És a bogrács lazán lehet 200 fokos, míg a forró víz, maximum 100 fokos tud lenni.
Épp ezért sok esetben a meleg víz mellé kell a fizikai tisztítás is, amit otthon egy csőgörénnyel tudsz megoldani. Persze ez azért nem ugyanaz mint egy profi cucc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!