Milyen az élet Magyarországon?
A múltkor még azt is bemondták, hogy a Zorbánék a nulla közelébe csökkentették az inflációt. Meg Magyarország ugye mindig jobban teljesít.
Na a viccet félretéve. Én kiköltöztem Németországba. A különbség az, hogy itt a minimálbérből ki tudsz bérelni egy garzont, tudsz egészségesen étkezni és még egy kis autót is fenn tudsz tartani.
Magyarországon a minimálbér egy garzonra és a havi ételre sem elég.
Az élelmiszerárak röhejesek, a horrorkategóriába sorolnám őket. Drágábbak mint itt kint...
Egy átlagfizetésből nem lehet kényelmesen, normálisan megélni.
Havonta vetik ki az újabb és újabb, az életet ellehetetlenítő különadókat a bankokra, áruházakra, nagyobb cégekre - akik persze ezt a fogyasztókra hárítják át. Majd ezután jön a Zorbánbanda és a képedbe hazudja, hogy te nem fizetsz többet.
Egyre több az elbocsájtás, a statisztikákat pedig a közmunkaprogrammal, a lerövidített munkanélküliségi segéllyel és a külföldi munkavállalókkal szépítik - értsd: aki külföldön vállal munkát, azt mint aktív, dolgozó számolják bele a MAGYARORSZÁGI statisztikába, holott részese sem kellene, hogy legyen. A 4 órás közmunkát teljes értékű munkaként számolják bele. Aki nincs bejelentve a rendszerbe, azt is dolgozó emberként könyvelik el, ezért fontos, hogy már csak 3 és nem 6 hónapig jár a segély - 3 hónap után kikerülsz a nyilvántartásból, és nem rondítod a statisztikát. A fizetésedből viszont ugyanazt az összeget vonják, mint mikor 6 hónapig járt :)
Mesélhetnék még, de szerintem felesleges...
Neked Svédországban más alapismereteid vannak a világról.
Ott kb. egy minimálbéres dolgozó él olyan színvonalon, mint itthon egy átlagkeresetű ember.
Természetesen itt is sokan élnek átlag fölött. Van, aki eleve sokat keres, van, aki adócsalással, meg van, aki napi 14 óra munkával (beleértve a hétvégéket is).
Az egészségügyi ellátásra jellemző, hogy egy sürgős bőrrákgyanús esetben 3 héttel későbbre adtak időpontot egy sima vizsgálatra, zöldhályogos ismerősömet meg decemberben szeptemberre jegyezték elő műtétre - addig simán megvakulhat.
A sok elszegényedő ember - főleg cigány, akikről valószínűleg keveset tudsz - egyre inkább rákényszerül a betörésekre, rablásokra, tehát oda a közbiztonság. (A statisztikában ez persze nem jelentkezik, mert egyre feljebb emelik a bűncselekménynek minősülő összeghatárt.)
"A sok elszegényedő ember - főleg cigány, akikről valószínűleg keveset tudsz - egyre inkább rákényszerül a betörésekre, rablásokra, tehát oda a közbiztonság. "
Rákényszerül? Ne ne nevettess. 6-7 gyereket csinálnak munka nélkül már 25 éves korukra, akkora szociális segélyeket kapnak erre, mint egy székesegyház. A tetves pudré kultúrájuk kényszeríti rá őket. Nem véletlenül toloncolták őket ki Franciaországból, Kanadából és más rohadtul gazdag országokból. Érdekes módon a fehérek között felnőtt cigányokkal semmi baj nincs, de amikor belaknak egy utcát, na ott vége van mindennek.
Ez többé-kevésbé így van, ahogy írtad, de ez egyáltalán nem mond ellent annak, amit én írtam előtted.
Egyszerűen nem találnak munkát, enni meg lakni pedig kell nekik. A nagy részüknek már nincs 6-7 gyereke, csak 2-3.
Ha te egy vállalkozó lennél, és egy nem túl magas végzettséget igénylő munkára keresnél alkalmazottat, és válogathatnál, akkor milyen színű embert vennél fel? Na, ugye.
Pedig elhiheted, nagy részük vállalna munkát, és csinálná annyira szívvel-lélekkel a minimálbérért, mint a fehérek (vagyis, nem túl nagy erőbedobással), ha lenne mit.
Aztán ha azt látja, hogy a gyerek éhezik, a szomszéd tolvajnak a gyereke meg 2000 Ft-os csokival dobálózik, akkor elgondolkodik a dolgokon.
Egy bizonyos életszínvonal alatt élők között egyformán gyakori a bűnelkövetés, színtől függetlenül. Csak ez alatt a színvonal alatt kevés a fehér.
Éjjel 11 van, kihalt utcán mész hazafelé. Szembe jön a járdán 5-6 cigány fiatal. Megfordul a fejedben, hogy átmész a másik oldalra? Hazudsz, ha azt mondod, hogy nem.
Ha 5-6 fehér fiatal? Le se tojod.
A világon mindenhol baj van velük, nem csak a rohadt magyarok utálják őket, hanem mindenki és ennek oka van. A cigány kultúra alapvetően leragadt a középkorban. Még egyszer mondom: fehér környéken felnevelkedett cigányok normálisak, még ha csórók is. Csak az ilyen ritka mint a fehér kóla.
Egyébként hogy is jött ez a cigány téma a kérdéshez? Miért hoztad fel? Svédországba pont mostanában megint ki egy rakás cigány Magyarországról, jöttek is vissza pár hónap múlva :D Ott sem kapnak a két szép szemükre ingyen házat. Már elég elterjedt a szlengben az, hogy a cigányokat svédeknek hívják.
Te hoztad fel a cigánykérdést a 14. hsz-ban. Én előzőleg csak megemlítettem, hogy főleg miattuk romlik a közbiztonság, amit Svédországból nem látni olyan jól.
Aztán meg neked válaszoltam, hogy okosodj.
De mint írtam előzőleg is, én nem cáfolom az általad írtakat. Csak az okokat magyarázom neked, bár úgy látom, ennyi erővel a kémény kormába is írhattam volna.
Az ország keleti részén élek. Itt az emberek minimálbérből élnek, ami arra elég, hogy éhen ne haljon az ember, de nagyon sokat kell spórolni/gyűjtögetni valamire. Lenne munka, csak sehol sem akarnak/tudnak fizetni, meg általában csak 4 órában vannak bejelentve az emberek.
Sok szingli van, mert a csajok pénzes pasitól akarnak csak gyereket, meg családot. Persze ezzel így szerintem nincs is gond, mert sok pénz kell a családalapításhoz. Az ingatlanon kívül, minden kb. annyiba kerül vagy kicsit drágább mint máshol, csak a fizetés töredéke(kb. ötöde) :)
Az átlagot viszonylag kevesen keresik meg, annak kellene a minimállnak lennie és még akkor is el lennénk maradva.
Elég szar az élet.
Nem lenne bajom ha a fizetésem nettó 250.000 lenne.
Ilyen 80-100 ezer forintos fizetésekből elég nehéz autót vásárolni, vagy házat építeni, pedig a magyaroknak is vannak igényeik.
Vannak akik jól élnek, nem mindenki szegény de ha a 0-ról kell elindulni akkor nagyon nehéz.
Úgy tudom hogy nyugaton a lakhatás meg a rezsi ami drága, a többi elég olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!