Ha illóolajat összekeverek vízzel, levegőbe fújom illatosítani fog?
Nem tudom, de vízben az illóolajoknak csak egy része oldódik, másrészt általános pumpálós permetező szerkezetét megeszi az illóolajok egy része.
Szerintem jobban jársz, ha egy darab szivacsba vagy filccsíkba "szívatod" fel az illóolajat magában, és kiteszed az ablakpárkányra vagy a radiátorra, esetleg a szekrény tetejére. Tegyél alá nejlonzacskót, hogy ne hagyjon foltot.
Vizzel keverve inkabb illatmecsesbe szoktak beletenni, viszont keszithetsz nagyon finom parfumoket is illoolajokbol!
Parfum hazilag : Eu DE Parfum
10 ml jojoba olaj
10-15 csepp illóolaj
Sötét színű üvegbe érdemes tölteni, és finoman összerázni, akár többször is. Kb. 1 hét kell neki, amíg összeérik. Én pár nap múlva meg szoktam szagolni, és hozzáadni egy-két cseppet abból az illóolajból, amit gyengének érzek.
Használat: ujjunkkal a bőrünkre kenünk egy kicsit, a fül mögé, a csukló belső oldalára stb.
Eu De Toalette
A másik lehetőség, hogy alkoholos alapba cseppentjük az illóolajokat. Ennek a legfőbb előnyét abban látom, hogy spray-ként is használhatjuk így.
Itt is hagyni kell időt az érésre. Vízzel felhigítva és szórófejes üvegbe téve dezodorként is tökéletes.
Hozzávalók
10 ml 70%-os alkohol
10-15 csepp illóolaj
/2 csepp benzoe tinktúra/ (elhagyható a tartósabbá teszi az illatot)
/fél kávéskanál glicerin/ (szintén elhagyható de jobb lesz az állaga)
Nagyon kellemesek, probald ki!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!