Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi az oka, hogy a Junkers...

Mi az oka, hogy a Junkers vízmelegítő gyújtólángja elalszik, meggyújtás után sem marad égve, és a a készüléket nem lehet emiatt működtetni? Csakis gázszerelő tudja ezt megjavítani, vagy ennek egyszerű oka lévén, házilag is megjavítható

Figyelt kérdés
Csakis gázszerelő tudja ezt megjavítani, vagy ennek egyszerű oka lévén, házilag is megjavítható?

#javítás #gázszerelő #Junkers vízmelegítő #gáz gyújtóláng
2014. dec. 21. 19:16
 1/3 anonim ***** válasza:
szerelő kell, gázzal ne játssz!
2014. dec. 21. 19:41
 2/3 anonim ***** válasza:
52%

Nem tudom, milyen szerkezet, de ilyesmi lehet talán:

- A hőérzékelő elmozdult, nem ér a lángba. Nézd meg, mozog-e, és ha igen, próbáld meg jó helyre irányítani és ott rögzíteni a csavarral. Vagy a vezetéke leesett.

- Por rakódott az őrlánghoz menő gáz útjába. (Ez egy tűhegynyi lyukon megy keresztül, legalábbis az általam ismert típusnál.) Egy szívószállal fújkáld meg ezt a lyukat. Ezt a kis "gyűszűt" tömítés nélkül szokták felcsavarni, ha a te vízmelegítődön is így van, akkor le is csavarhatod a tisztításhoz, ha van legalább egy minimális kézügyességed meg eszed, és persze villáskulcsod. Óvatosan bánj vele.

Úgy férsz hozzá, hogy az első gombokat kb. le lehet húzni, aztán a burkolatot leemelni.

(Az őrláng javításával nem lehet semmi veszélyes helyzetet előidézni, legrosszabb esetben nem gyullad meg. Én 15 éves koromtól tisztítgattam, ha kellett.)

2014. dec. 22. 14:52
 3/3 A kérdező kommentje:

W11P23-as a készülék.

Köszönöm a jó tanácsot, igazad lett. A hőérzékelővel volt a baj. Érintkezési hiba.

Minden jót, kellemes ünnepeket!

2014. dec. 23. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!