Mi az oka, hogy a Junkers vízmelegítő gyújtólángja elalszik, meggyújtás után sem marad égve, és a a készüléket nem lehet emiatt működtetni? Csakis gázszerelő tudja ezt megjavítani, vagy ennek egyszerű oka lévén, házilag is megjavítható
Nem tudom, milyen szerkezet, de ilyesmi lehet talán:
- A hőérzékelő elmozdult, nem ér a lángba. Nézd meg, mozog-e, és ha igen, próbáld meg jó helyre irányítani és ott rögzíteni a csavarral. Vagy a vezetéke leesett.
- Por rakódott az őrlánghoz menő gáz útjába. (Ez egy tűhegynyi lyukon megy keresztül, legalábbis az általam ismert típusnál.) Egy szívószállal fújkáld meg ezt a lyukat. Ezt a kis "gyűszűt" tömítés nélkül szokták felcsavarni, ha a te vízmelegítődön is így van, akkor le is csavarhatod a tisztításhoz, ha van legalább egy minimális kézügyességed meg eszed, és persze villáskulcsod. Óvatosan bánj vele.
Úgy férsz hozzá, hogy az első gombokat kb. le lehet húzni, aztán a burkolatot leemelni.
(Az őrláng javításával nem lehet semmi veszélyes helyzetet előidézni, legrosszabb esetben nem gyullad meg. Én 15 éves koromtól tisztítgattam, ha kellett.)
W11P23-as a készülék.
Köszönöm a jó tanácsot, igazad lett. A hőérzékelővel volt a baj. Érintkezési hiba.
Minden jót, kellemes ünnepeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!