Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Vályogház aláfalazása jövőre?...

Vályogház aláfalazása jövőre? Milyen megoldással?

Figyelt kérdés
10 éve élünk itt, de ilyen magas még sosem volt a talajvíz. Az összes akna nyár óta teli és most is esik. A ház alsó szigetelése már gatya, meg az nem is igen nevezhető szigetelésnek. Mély területen van a ház sajnos. Most vettem észre , hogy több falon kb 10 centi magasságig mintha le lenne öntve vízzel a fal. Mennyire veszélyes ez a statikai állapotra nézve? Mert egyébként rendben vagyunk, ezt leszámítva. Kell félni? Jövőre nyilván alá kell szigetelni, de több mindent olvastam, van lemezes, fóliás stb. Kisgyerekek laknak itt, nyilván a legegyszerűbb , de legbiztonságosabb dolog érdekelne. Köszi a véleményeket!
2014. dec. 17. 11:07
 1/7 Trafó1 ***** válasza:
lemezest láttam az tök jó de a baj az ugye , hogy a fal lemez alá eső része így is vályog és vizes marad a vályognak meg a víz a halála, a legjobb aláfalazni lenne darabonként kiszedik az aljzatot, betonozás, falazás ,persze szigetelés de az rengeteg munka idő és pénz.
2014. dec. 17. 11:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Azt hiszem tégla az alapja, csak felett van egy vékony fólia, gondolom az már szanaszét van szakadva, ezért vizesedünk fel.Nagyon szomorú vagyok.
2014. dec. 17. 11:21
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
A leg jobb ha magad csinálod . Bel magasság mennyi?
2014. dec. 17. 11:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Magad semmiképpen ne,ha nem vagy szakember pláne, ha statikailag sem biztonságos vagy ahogy értesz hozzá nem tudod mi tévő legyél. Ha van pénzed, ha nincs kérj baráti szakmai tanácsot mielőbb hozzáfogsz!
2014. dec. 17. 11:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Nő vagyok 3 kisgyerekkel. Nem fogok hozzá :) Nem tudom statikailag mit jelent a biztonság. Áll a ház még szépen, a tető a külső vakolás az idén lett megcsinálva, jól néz ki, nem hullámos, nem szanaszét repedt. Egy helyen van szétnyílva, ahol 40 éve hozzáépítettek helyiséget.

De most tapasztalom ezt a vizet, borzasztó. Tudom, hogy ez sem mindennapos, de már annyira telítődve van a talaj, hogy vszínű szívja fel a ház, ahol rossz a fólia szigetelés. Szerintem magasan lehet a szigetelés, mert az egyik falon (megjegyzem a legrégebbi épület fala vizes) szóval szinte az egyik falon mintha elvágták volna a vizet, olyan szabályos csíkban szűnik meg a víz.

Először próbálok tájékozódni mindenfelől, mert nemegyszer hülyének akartak már nézni szakemberek. A tetővel is több ács át akart vágni sajnos, látják, hogy egyedül intézem, akkor lehet...gondolják.

2014. dec. 17. 12:11
 6/7 anonim ***** válasza:

Az új tetőhöz gondolom raktak ereszcsatornát de ha mégsem azt mindenképp meg kell csináltatni , lefolyóknál minél messzebb elvezetni a vizet .

A házon körbe egy műszaki járdát kell csinálni

Statikailag ennyi víz aggasztó de még nem veszélyes

2014. dec. 17. 12:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Körbe van ereszelve. A szomszéd felől vizes, a többi oldalt járda van. De semmi elvezetést nem lehet most csinálni, áll a víz. folyamatosan megy a szivattyú, de újra telítődik. De már szeptemberben úgy volt, hogy egy ásónyom és ott a víz :(
2014. dec. 17. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!