Lakásfelújítás előtt állunk. Lenne valami ötletetek, tanácsotok, hogy miként tudunk minél olcsóbban kijönni, de mégis széppé és egyénivé varázsolni kis otthonunkat?
Hát én 2 éve csináltam meg és borsózik a hátam tőle ha rá gondolok, de azért újra bevállanám, mert nagyon szép lett a lakás.
Elöször azt kell eldönteni, hogy mekkora a keretre (nekünk 2,5 milla ment rá) aztán lehet gondolkodni hogy mi legyen.
Néhány ötlet fontossági sorrendben:
- lakás kifestése vidám szinekre akár egyénileg is (mi megszabadultunk a tapétától és festve lett minden.
- Müanyag ablakok ha nincsenek. Hihetetlen hasznos, hősz és zajszigetelő. Redőny ha nincs még.
- csővek (víz, szenyvíz) és villanyvezeték cseréje. Ezt sokan elbliccelik mert nem látható pedig az se árt néhány évtizedenként.
- Ez utóbbi hoz cstlakozott a mosógép szenyvizének fixre kötése falba és plusz mosdó kialakítása (de ugye ez hely függő). Új konektor helyek.
- Laminált parketta. Olcsó és látványos változás (tv és telefon kábel elrejtése a szegélyben).
- Wc tartály és csésze csere. Csempe.
- Fürdő felujitása, esetleg modernizálás.
- Amerikai konyha.
- Ajtók cseréje, felújítása.
- Új bútorok
- Lakótér átszabása gipsz kartonokkal.
- Világitás modernizálása
Most így hirtelen ezek jutnak eszembe...
Én speciel nem a műanyag nyílászárót ajánlanám, hanem a fát. A műanyag hermetikusan lezár (ha nincs rajta szellőztető, nem mindegyiken van), és bepenészedhet a ház. A festést szerintem is meg lehet csinálni házilag. Ha glettelni is kell, akkor ahhoz max. hívhattok szakembert. A laminált padlót is le tudjátok rakni magatoknak. Én nő vagyok, de még én is le tudtam. Viszont arra készülj fel, hogy a laminált elég hideg. A szőnyegpalóból viszont az igazán puha, meg elég drága. Mi is néztük, de a normális dupla áron lett volna, mint a laminált. Ne feltétlenül sötét lamináltat válasszatok, mert nagyon porosodik (majd látni fogod, te lesz porcicával 3 nap alatt), és a sötéten jobban látszik.
A csempézéshez kérjetek szakembert, mert a padló egyenetlenségei miatt, nem biztos, hogy ti meg tudjátok tökéletesre csinálni. Tipp: ha lehet válasszatok, sötét fugát, mert a fehér egy idő után beszürkül és nincs az a tisztítószer, amivel ki tudnád fehéríteni.
menj el Obiba, vagy Praktikerbe.
festeni egy közepes képességű ovodás is tud, szóval csak kell egy henger meg egy rács :) meg persze festék.
csempét vehettek olcsón, ha épp találtok akcióban vmi normálisat. azt bízd burkolóra, csak vigyázz nehogy ellinkeskedje, meg nehogy lehúzzon.
lamináltat egy ügyes kezű pasi bmikor lerak, csak a dilatációs hézagra kell figyelni.
szőnyegpadlót ne rakass, ha egy mód van rá, sztem csúnya is, meg nehéz takarítani, és ha esetleg kiömlik vmi, vagy a baba csinál egy kis balesetet, akkor helló az egész...
ja, és nézegess lakberendezős oldalakat, barátod a google. :)
sok sikert!
Szeretnék egy félreértést eloszlatni.
A penészedés fő oka nem a nyilászárő hanem a hideg fal amire a viz kicsapódik, szóval egy jólszigetelt falazat megóv a penészedésről.
Az igaz, hogy a folyamatos huzat az szárítja a lecsapódot vizet szóvale gy pcsik ablak rendszer lecserélése után lehet penész, de ez nem az abalak hibája.
Ebből a szempontból egy modern fa ablak is szigetel anynira hogy penész legyen.
Ráadásul ha afa keretből (ami szimpatikus nekem is) olcsóbbat veszel az jó eséylel vetemedik az első években.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!