Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Luxus a mosogatógép? Venni...

Luxus a mosogatógép? Venni szeretnék, de ilyen megjegyzéseket kapok, hogy "Jól megy .! " Olyanoktól is, akik megtehetnék.

Figyelt kérdés
2010. jan. 31. 23:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Megtérül, mert kevés vizet és mosószert fogyaszt a kézi mosogatáshoz képest, és megtakarítja az időt, amit elmosogatnál (az idő pénz). 500 forintos nettó órabérrel és napi negyed órával számolva ez egy év alatt 46 ezer Ft munka megtakarítását jelenti, és a megtakarított vízről nem is beszéltünk. A mosogatógép nem luxus, hanem egy megtérülő befektetés. A kézi mosogatás a luxus.
2010. febr. 1. 06:03
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy indesit boldog tulajdonosa vagyok már több mint 5 éve. Rengeteg vizet megtakarítunk, csak ritkán, 1-2 darabot kell kézzel elmosogatni, pl. a nagyobb lábast, a gáztepsit, mert ezek nem férnének be, illetve 1-2 érzékenyebb darabot (pl. kézzel festett váza), ami nem bírja a gépet. Miért álljak a mosogató mellett, ha addig pl. a gyerekkel is játszhatok?!

Nem luxus, hanem hasznos segítség a mosogatógép. És valóban, ha most csak ketten vagytok is, 12 terítékeset vegyél, mert több lábasod fog beférni :=)

2010. febr. 1. 06:38
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ugyan még nincs, de nagyon szeretnék egyet. Hamarosan költözünk és ha tehetjük, veszünk egyet. Szerintem nem luxus ma már. Én például az összes házimunka közül a mosogatást utálom a legjobban (na jó, meg a wc pucolást).

És persze egyszer fél óra nem a világ (egyik előző írta), de sajnos egy normális háztartásban nem csak fél óra megy el mosogatásra. Naponta legalább 2x mosogatok és hát havi vagy éves szinten inkább ki se számolom mennyi időt vesz el a gyerektől és a férjemtől.

Szóval ne hallgass azokra, akik rosszindulatú megjegyzést tesznek, irigyek.

2010. febr. 1. 08:51
 14/20 anonim ***** válasza:
31%

mi most újítottuk fel a lakásomat, nagyon szép, full extrás konyhát csináltattam, minden gép benne van, kivéve a mosogatógépet. akkor ezexerint hibát követtem el? be sem férne már, mert nem olyan nagy a konyha.

nem nézem le azt, akinek van, de nem is irigykedek. nekem nem esik le a gyűrű az ujjamról, és csak ketten lakunk a párommal, szóval nincs is annyi mosnivaló...

2010. febr. 1. 11:37
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok, akik a használtat vették 35 ért.

Nekem anyukám megöregedett, nem lát jól. Betegség miatt megromlott a látása, sokszor a villák ágai között maradt egy kis oda száradt valami, vagy egy egy fordos tányérban a fodroknál.

Anyukámnak 3 fia van, a házkörül mindent megcsinálunk, de 4 férfi mellett a konyha az rá marad.

Én se hittem a mosogató gépben, de most hogy van őszintén mondom, hogy 10 éve már megkellett volna venni.

Nagyon jó, hogy az ember csak pakol pakol bele, elindítja és kiveszi tisztán.

Anyukám nagyon nagyon ritkán pakolta le a polcokról a dísz poharakat, díszkerámiákat, hogy egyesével megmosogassa. Most lepakolja egy dobozba, berakja a mosogató gépbe, majd tisztán vissza pakolja, közben pedig letisztítja a polcokat is.

És tényleg minden vízkőmentesen ragyog.

Nem vagyunk gazdagok, mint írtam is, egy használtat vettünk, de egyáltalán nem sznob dolog.

2010. febr. 1. 20:45
 16/20 anonim ***** válasza:
0%
Nekem sincs. Minek? Nem fog a karika gyűrű leesni a kezemről ha én mosogatok el.
2010. febr. 1. 21:09
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Olyan ez, mint a mobil. 15 évvel ezelőtt csapatban röhögtük ki azt, aki a boltból hazatelefonált a nejének, hogy mit vásároljon vacsorára. Minek erre a "bunkofon", miért nem írták össze előző este a bevásárlólistát? Most meg mindenkinek van, hétköznapi eszköz, eszébe se jut senkinek se megkérdőjelezni a hasznosságát. És igen, az én férjem is felhív a boltból, hogy mit vegyen.

Természetesen nekem se esik le a karikagyűrű az ujjamról, tudok mosogatni, anyám megtanított. De: este hatkor zuhanunk haza a munkából, és ha másnap reggel fel akarunk kelni, akkor legkésőbb 11-12 tájékán célba kell venni az ágyat. Nekem nagyon nem mindegy, hogy ebből az együtt töltött 5-6 órából akár egy felet is mosogatásra "pocsékolok-e el", vagy a családommal, a férjemmel töltöm.

Úgyhogy lehet sznobnak, lustának meg még ki tudja, minek titulálni, de a családunknak nagyon megérte mosogatógépet venni és használni. A kenyérsütő mellett (amivel nem csak naponta süthetek friss kenyeret, hanem bármiféle tésztát könnyedén ki is tudok dolgozni) ez a leghasznosabb konyhagép a konyhában.

2010. febr. 1. 21:17
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
nekem az a bizonyos karikagyuru azota van mindig az ujjamon miota van mosogatogepunk:))addig minden mosogatasnal levettem:)))) viccen kivul -rengeteget sporoltam vele a villanyon es a vizen amellet kicsi babank vank 2 egyszerre es sokszor ejjel kellett mosogatnom mikor a babucik aludtak...namarmost vagy felcsorompoltem oket,vagy olyan faradt voltam mar hogy csak leoblitettem az edenyeket-majd holnap elmosogatok felkialltassal elvonultam aludni:)) de a mosogatnivalo masnap is ott volt-ruhelltem...az eletemben nem banom meg soha hogy megvettuk es a luxus nem itt kezdodik,ez hulyeseg...a mosoggepet ma mar termeszetesnek veszi mindenki-pedig hat lehet kezzel is mosni,nem esik le attol sem az a bizonyos karikagyuru-megneznem azok kozul akik luxusnak mondjak mosogatogepet a mosogepet napi termeszetesseggel hasznaljak:)
2010. febr. 2. 22:59
 19/20 anonim ***** válasza:

elég nagy baromság a mosogató és mosógépet, azaz a mosogatást és a mosást összehasonlítani, mivel utóbbihoz sokkal nagyobb energia szükséges, és idő, ami azért könyítés.

Porszívót sem értem, miért kell összehasonlítani vele, meg egyebeket.

2010. febr. 3. 00:24
 20/20 anonim ***** válasza:
egy szonak is szaz a vege:) aki ugy erzi hogy szuksege van ra vegyen aki nem az meg ne vegyen....nekem van es tudom milyen volt mikor nem volt..az aki ellenzi pedig nem tudja milyen jo!ki kene proballni
2010. febr. 3. 07:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!