Újonnan vásárolt lakás - hideg vagy meleg vízóra számát kell bejelenteni?
Hideg vizes óra a vízműhöz tartozik.
Meleg vizes óra a távhőszolgáltatóhoz.
Ha bojler van, akkor meg gondolom, csak hideg vizes óra van.
Amikor átírtatok minden szolgáltatást, akkor ki kellett volna derülnie :)
Igazság szerint a lakás új, tehát nem volt előző tulaj. Ezért is vagyok bajban, mert még nem volt dolgom (hála ég) ilyen átírásokkal, illetve beüzemelésekkel.
Buta kérdés - a távhőszolgáltatónál milyen módon kell bejelentenem a melegvíz órát? Mivel nincs gáz a lakásban (csak víz és áram), nem vagyok ezzel igazán tisztában, segítségem pedig nincs :(
Nagyon köszönöm, hogy kisegítetek!!
Ha nincs távhő, akkor semmi dolgod velük.
Hitelesítve vannak a vízóráid? Mindegy, mit mér az óra. Ahány van a lakásban, annyit kell bejelenteni.
Igen, már kijött a vizes ember, de - nem tudom, miért - csak egy órát jegyzett fel. (Én akkor még nem is tudtam, hány óra van felszerelve, most láttam csak, hogy kettő.)
Akkor ez azt jelenti, hogy a melegvizessel nem kell foglalkoznom?
Köszi!! :))
Honnan van meleg víz? Bojler? Mi melegíti?
Biztos, hogy a másik óra meleg vizes? Nem lehet, hogy egy másik hideg vizes óra?
Van ahol kettő óra van. Külön a konyhai vizes blokknál és külön a fürdőszobai vizes blokknál.
De szerintem az a legegyszerűbb, ha átmész a szomszédokhoz és megkérdezed. :)
Illetve, ha volt kint vizes, akkor tőlük kéne megkérdezni.
Itt százféle variáció létezhet.
Ha a kérdező melegvizes órát ír, akkor talán abból gondolja, hogy piros, és akkor jól is gondolja.
Tehát lehet, hogy hideg víz vízmű, meleg víz távhőszolgáltató.
Vagy lehet, hogy egyik sem foglalkozik a lakásban lévő almérőkkel, hanem csak az épület fő órájával, és a fogyasztást az ingatlankezelő osztja le a lakásokra.
Jó lenne tudni, hogy a "vizes ember" a vízműtől jött-e (bár ez valószínű).
Legjobb megkérdezni az eladó céget vagy a szomszédokat, hogy milyen cégek mit szolgáltatnak az adott lakásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!