Hogyan lehet eltávolítani a könyvekből áradó dohszagot?
Szerintem az antikváriumban nyugodtan érdeklődhetsz megoldás után. Esetleg könyvrestaurátornál. Úgy tudom, hogy a dohszagot penészgomba okozza. Teljesen eltüntetni gondolom csak a gombával együtt lehet.
Sajnos nekünk nagyon sok raktárban rosszul tárolt könyvünk lett dohos míg vártunk a költözködésre. Úgyhogy én is várom a tökéletes megoldást. :)
Találtam egy ötletet a neten:
"Ha a dohos vagy nikotinszagú könyv szagát el akarod tünteti, tedd be egy zacskóba és önts mellé zeolitot -macskaalom formájában könnyen beszerezheted. Aktív felülete megköti az illatanyagokat."
Szia
Érdemes befújni (óvatosan) WC illatosítóval, de úgy hogy ne áztassa el, vagy bármilyen légfrissítő, ez biztosan használ.
Vagy beletenni egy zacskóba belerakni valami illatosítókat, vagy több szál füstölőt =természetesen nem égve= és így hagyni egy ideig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!