Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fűt valaki kukoricacsutkával?

Fűt valaki kukoricacsutkával?

Figyelt kérdés

Már nem bírom megvásárolni a fát, iszonyú drága. Most találtam egy helyet, ahol olcsón árulnak kukoricacsutkát fűtési célzatból.

Bálás kazánom van, úgyhogy nem gond, elvileg.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy vajon megéri megvenni, vagy gyorsan ellobban?

2010. jan. 28. 08:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Mi régen fűtöttünk vele (kb 70es évek vége, 80as évek eleje) De ha jól emlékszem csak begyújtáshoz használtuk a kazánba. Igaz nem volt túl sok belőle, a saját kukoricásból "termelődött".

Próbáld meg ha tudsz először kisebb mennyiséget venni.

2010. jan. 28. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
Nagyon régen mi is fűtöttünk vele.Ahogy emlékszem jó volt.
2010. jan. 28. 10:56
 3/13 anonim ***** válasza:
Öreganyámnál elég sokat elhasználtunk belőle. Gyorsan elég, nincs igazán jó hőértéke, sőt nem marad parázs sem utána. Elég sok kell belőle, gondold meg!!
2010. jan. 28. 11:10
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat... Még meggondolom, és előtte veszek csak egy picit, kipróbálni.

Nekem is gyanús, mert megnéztem a fűtértékét, fajsúly stb., és az jött ki, hogy ha ugyannyi fát v. kukoricacsutkát hoznak, akkor a csutka 3x drágábbra jön ki végül... :S

2010. jan. 28. 11:19
 5/13 anonim ***** válasza:

Ne próbáld ki! Gyújtósnak jó, vagy "huzatfokozónak". Téged ne verjenek át, ki tudtad számolni a fűtőértékét, és 3x annyi lett. Na! Helyileg hol vagy? Mert nekem van száraz fám, annak 2x akkora a fűtőértéke, mint a friss fának. Eladok belőle, ha gondolod. Bár azzal a pár m3-rel nem nagyon lennél kisegítve gondolom.

Javaslom a ház szigetelését. Ablak szigetelő csíkok, ha huzatos az ablak. Az a legfontosabb. Esetleg a kazán szigetelése. Ezek filléres dolgok. Van még olcsó tippem, ha van rá kereslet...

2010. jan. 28. 11:41
 6/13 A kérdező kommentje:
Köszi, Csongrád megye... Be van szigetelve a ház, a nyílászárók is újak. Azt hiszem, maradok a fánál. :S
2010. jan. 28. 11:47
 7/13 anonim ***** válasza:

Mennyiért megy felétek a fa mázsája?

Én 1500-1700-ért veszem, az jónak számít nagyon. Tüzépen 2800 Ft/q.

2010. jan. 28. 21:42
 8/13 A kérdező kommentje:
Hát ez attól függ... Frissen vágott nyárfa 1,5-2 méteres rönkökben 1100 Ft, házhoz szállítva. De pl. akácfa az 2-3e Ft. Csakhát egy mázsa fa mire elég... :S
2010. jan. 29. 07:48
 9/13 anonim ***** válasza:

Mi kinti hőmérséklettől függően napi 80-120 kg fával fűtünk ~90 nm-t és csinálunk 120 l használati melegvizet a vegyeskazánunk segítségével.

A kukorica csuta nem túl jó. Akkor már inkább napraforgó ocsú.

2010. jan. 29. 08:31
 10/13 anonim ***** válasza:
De ha bálás a kazánod, miért nem használod?
2010. jan. 29. 08:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!