Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Fáradt olajon kívűl mivel...

Rita0125 kérdése:

Fáradt olajon kívűl mivel lehet még begyújtani?

Figyelt kérdés
Nem nagyon tudok begyujtani,,mivel eddig panelban laktam és nem rég költöztünk egy kis faluba... Negativ válaszokat mellözétek...Köszönöm

2014. nov. 4. 20:38
 1/9 anonim ***** válasza:

Itt megtudhatod:

[link]

2014. nov. 4. 20:48
 2/9 anonim ***** válasza:
Petróleumba mártasz egy kukorica csutát,és meggyújtod.Ettől már az aprófa meg gyullad.
2014. nov. 4. 21:16
 3/9 anonim ***** válasza:
papírral
2014. nov. 4. 21:30
 4/9 anonim ***** válasza:

gyufával vagy ha bénázol, akkor gázgyújtóval

papír+száraz gallyak

2014. nov. 5. 01:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Ha tudsz szerezni abrikterforgácsot,abból tegyél egy fánglival,azt gyújtsd meg.
2014. nov. 5. 07:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Kedves nyomdasz, a kislány nem értett semmit abból amit mondasz, mert sem az abrikterrel sem a fánglival nem találkozott még, azt sem tudja ezek micsodák.

Lehet kapni begyújtó kockákat (alágyújtós) ami segít a begyújtásban: [link]

2014. nov. 5. 08:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Papír, fölé apró fa, nagyobb fa, az fölé hasábfa. Szépen sorrendben, hogy egyik begyújtsa a másikat.

Ezt azért meg kell tanulni, mert nagyon alap ismeret, ehhez nyúlhatsz bármikor. Falun ezt meg kell tudni csinálni. Fáradt olajat még sose használtam ilyen célra.

Ha meg akarod könnyíteni az életed lehet kapni un. alágyújtóst (keress rá), nem is drága, ezt könnyen meg lehet gyújtani és begyújtja a hasábfát is.

2014. nov. 5. 09:21
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagyanyám minden reggel úgy gyújtott be a kályhába, hogy egy újságlapot összehajtott kb. a normál boríték duplájára, tett rá egy kis hamut az előző napiból, arra öntött fél deci gázolajat (volt valami régi, zavaros olaj). Ezt betette a tűztér aljába, és erre pakolta a vékonyabb fát, erre 1-2 vastagabbat, erre egy kis szenet.

A gázolaj szép lassan szivárgott elő a hamuból, és begyújtotta az egészet.

Én fáradt olajat használok, mert kaptam pár kannával egy szerelőtől.

Alulra egy kis papír, arra valami apró fa vagy gally, arra a nagyobb fa, és az egészet lespriccelem mosogatós flakonból egy kis olajjal. (A papír nem engedi elfolyni, ami lecsepeg a fáról.)

A gyufa hozzáértetése után egy perccel már lobogva ég a kazánban.

Kb. 5 l megy el egy télen.

Akitől kaptam az olajat, annak meg van egy edényben fűrészpor beáztatva fáradtolajba, ebből tesz egy kis lapáttal a kazánba, erről begyullad a vastagabb fa is.

2014. nov. 5. 18:33
 9/9 anonim ***** válasza:
Hullámpapírral:) [link]
2014. nov. 9. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!