Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Az ilyen kerti fémház alapjána...

Az ilyen kerti fémház alapjának kell valami alapot, aládolgozást csinálni, vagy csak leteszem a földre és beöntöm betonnal?

Figyelt kérdés

Ilyen ház: [link]

Ilyen az alapja: [link]

2014. okt. 20. 07:37
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem az hogy van fémszerkezetes alapja, eleve kizárja a külön beton alap szükségességét.

Én biztos nem készítenék alapot neki, hanem úgy ahogy te is mondod, beönteném betonnal oszt jónapot. :)

2014. okt. 20. 14:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha csak egy -két évre vetted akkor nem .Bár horganyzott alap nélkül hamar rozsdásodhat ,legalább pontalapot kellene csinálnod.
2014. okt. 21. 08:57
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm első, mi is úgy gondoltuk, hogy elegyenesítjük a talajt, és csak a "réseket" öntjük be betonnal.

Második:

Nem tudom, mire gondolsz.

A házhoz veszünk alapot is, mint ami a második linken van.

Azt kérdeztem, hogy az alapot tehetjük-e egyenesen a földre, vagy az alap alá kell-e valami (betonplaccot csinálni, vagy kavicságyat)

2014. okt. 21. 12:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha a horganyzott keretet simán a földre rakod ,hamar rozsdásodik a normál építkezéseknél sem véletlenül szigetelik a felépítményt ,gondolj az esőkre, hóra,párára.

Szerintem egy döngölt kavicságy és egy tíz cm vastag betonalap kátrány szigeteléssel elég lenne ere teheted a megvásárolt alapot és azt simán padolhatnád.Ha kiszámolod a kész alapba öntött beton szinte az alapozás mennyisége .

2014. okt. 21. 19:35

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!