Víz számla befizet késéssel? Mi a következménye?
Szóval még nem kaptam fizetés csak 10-15 között fogok kapni, és a víz számla határideje 2014 09 30.
Nagy baj lenne ha késnék vele pár napot a befizetéssel?
Arra lennék kíváncsi hogy egyből kikapcsolják-e a vizet vagy hogy működik ez a dolog?
1-2 hétig nem szólnak még. Utána fog jönni majd a felszólítás még az előző összeg alapján amit nem fizetsz be, ha azt sem fizeted akkor jönnek a kamatok.
Nálam így volt mert volt amikor elhagytam a csekket, amit el is felejtettem mert akkor annyi bajom volt hogy egyszerűen minden kiment a fejemből, utána amikor jött a felszólítás akkor itthon körbenéztem hogy hol van a csekk ami elő is került nagy nehezen és az összeg egyforma volt rajta, csak több mint 2 hete le is járt a csekk, akkor be is telefonáltam a vízműbe rákérdezni hogy is van ez nehogy potyára menjen el a 12 ezer Ft, és ott mondták hogy mivel eddig rendesen fizettem így azért nem emelték mert még csak az első felszólításom jött, és úgy voltak vele hogy biztosan elfelejtettem.
A vizet meg csak 2-3 hónap után kapcsolják le, azt is úgy hogy csak egy szűkítőt kötnek a fővezetékre az óra helyére és leplombálják, a szűkítő meg csak csepegtetve adja a vizet a csapból amivel napokba telik mire egy kádat megtöltesz vele.
Sajnos a szomszédom járt már így, igaz a házat nem használta úgy csak időnként járt le oda barkácsolni és hasonlók, nála is kikötötték a vizet, mert nem tudta fizetni mivel sok volt a számlája mivel pocsékolta a vizet, árama volt egyedül bent de már azt is lekötötték neki. Az áramot is valami fél év nem fizetés után kapcsolták csak le.
Nézd, az a legjobb, ha betelefonálsz az ügyfélszolgálatra, és megmondod, hogy sajnos most késni fogsz. Hivatkozz arra, hogy eddig mindig rendben kifizetted, de most sajnos nem tudod időben rendezni. Így akár megúszhatod a késedelmi kamatot is, ha kedves vagy, és az ügyintéző is segítőkész.
Egyből nem kapcsolják ki a vizet, ahhoz többhavi tartozás kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!