Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Víz számla befizet késéssel?...

Víz számla befizet késéssel? Mi a következménye?

Figyelt kérdés

Szóval még nem kaptam fizetés csak 10-15 között fogok kapni, és a víz számla határideje 2014 09 30.

Nagy baj lenne ha késnék vele pár napot a befizetéssel?

Arra lennék kíváncsi hogy egyből kikapcsolják-e a vizet vagy hogy működik ez a dolog?

2014. szept. 26. 12:03
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
77%
Először csak késedelmi kamatok vannak, pár nap után nem vészes. Kikapcsolni akkor fogják ha több hónapja nem fizettél.
2014. szept. 26. 12:11
 2/13 A kérdező kommentje:
És ez a kereskedelmi kamat hogy működik? következő számlához írják? vagy külön küldik csekkbe? és naponta mennyi forintot számolnak fel? És küldenek-e felszólítást 1-2hét miatt?
2014. szept. 26. 12:14
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
1-2 hetet talán figyelembe sem vesznek,ha egyébként rendszeresen fizetsz .
2014. szept. 26. 12:22
 4/13 A kérdező kommentje:
persze mindig időbe fizettem, eddig még sosem késem ezért kérdezem hogy mi történhet 1-2 hét késés miatt.
2014. szept. 26. 12:27
 5/13 anonim ***** válasza:

1-2 hétig nem szólnak még. Utána fog jönni majd a felszólítás még az előző összeg alapján amit nem fizetsz be, ha azt sem fizeted akkor jönnek a kamatok.

Nálam így volt mert volt amikor elhagytam a csekket, amit el is felejtettem mert akkor annyi bajom volt hogy egyszerűen minden kiment a fejemből, utána amikor jött a felszólítás akkor itthon körbenéztem hogy hol van a csekk ami elő is került nagy nehezen és az összeg egyforma volt rajta, csak több mint 2 hete le is járt a csekk, akkor be is telefonáltam a vízműbe rákérdezni hogy is van ez nehogy potyára menjen el a 12 ezer Ft, és ott mondták hogy mivel eddig rendesen fizettem így azért nem emelték mert még csak az első felszólításom jött, és úgy voltak vele hogy biztosan elfelejtettem.

A vizet meg csak 2-3 hónap után kapcsolják le, azt is úgy hogy csak egy szűkítőt kötnek a fővezetékre az óra helyére és leplombálják, a szűkítő meg csak csepegtetve adja a vizet a csapból amivel napokba telik mire egy kádat megtöltesz vele.

Sajnos a szomszédom járt már így, igaz a házat nem használta úgy csak időnként járt le oda barkácsolni és hasonlók, nála is kikötötték a vizet, mert nem tudta fizetni mivel sok volt a számlája mivel pocsékolta a vizet, árama volt egyedül bent de már azt is lekötötték neki. Az áramot is valami fél év nem fizetés után kapcsolták csak le.

2014. szept. 26. 12:29
 6/13 anonim ***** válasza:
Lehet, mire befizeted, akkor jön a felszólítás. Ezt nem kell figyelembe venni. A bünti kamatot pedig a következő számládhoz fogják hozzátenni.
2014. szept. 26. 12:30
 7/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, és a felszólítás befizetés határidő után hány napra várható?
2014. szept. 26. 12:32
 8/13 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, az a legjobb, ha betelefonálsz az ügyfélszolgálatra, és megmondod, hogy sajnos most késni fogsz. Hivatkozz arra, hogy eddig mindig rendben kifizetted, de most sajnos nem tudod időben rendezni. Így akár megúszhatod a késedelmi kamatot is, ha kedves vagy, és az ügyintéző is segítőkész.

Egyből nem kapcsolják ki a vizet, ahhoz többhavi tartozás kell.

2014. szept. 26. 12:36
 9/13 A kérdező kommentje:
kereskedelmi kamat ugymond nem igazan izgat, hanem inkább a felszólító levél, mert nem egyedül lakom itt és nem szeretném ha pl megjön a levél és más meglátná stb.
2014. szept. 26. 12:39
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én évek óta havi szinten sakkozom a csekkekkel és kitapasztaltam, hogy melyik az a szolgáltató, aki a legjobban reklamál. Nos hát a víznél a legkevésbé. Van olyan, hogy hónapokig nem fizetek és egyszerre fizetek be 3-4 hónapot. Legkevésbé a vizet fogják elvenni tőled, ez azért nem olyan egyszerű. Volt, hogy gázt, vagy villanyt sem fizettem be időben, de olyankor küldenek egy újbóli felszólítást, a legrosszabb esetben jelzik, hogy pontosan mikor várható a kikötés, amit még mindig meglehet akadályozni azzal, hogy befizeted a csekket és ezt mielőbb igazolod. Ez már általában a 3. felszólítólevélnél szokott lenni. De még egyszer hangsúlyozom, ez a víznél nem várható. A telefont és internet szolgáltatást szokták kikapcsolni leghamarabb, általában, ha összetalálkozik két csekk, mert még az előző sincs befizetve, akkor lehet rá számítani. A következő az E-on, ők minimum kétszer figyelmeztetnek, a harmadik szokott kikötéssel fenyegetni. És a víz az utolsó, tőlük még soha nem kaptam felszólító levelet, pedig sosem fizetem rendszeresen. Ha így is lenne, valószínűleg ajánlott levélben küldenék. A késedelmi kamat általában pár száz forint mindegyik esetben.
2014. szept. 26. 13:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!