Akik vidékről járnak dolgozni Pestre! Mennyit utaztok? Mennyire megterhelő az utazás? Élvezitek a vidéki életet? Gondolkodunk a vidékre költözésen.
Mi egy Gödöllő közeli kisvárosba költöztünk és imádjuk.
Budán dolgozom, reggel autóval kb. 45-60 perc télen, nyáron inkább 40 perc a bejutás. Mondjuk én hatra járok, ilyenkor még nincs nagy forgalom. A délután húzósabb, attól függ, milyen közlekedési mizériába futok bele.
Sokkal csendesebb, biztonságosabb, barátságosabbak az emberek, segítőkészebbek, nincsenek hajléktalanok, ugyan kisebbségiek vannak, de nem zavaróak. Nem zötyög a házad előtt villamos, nincs annyi autó.
Én szeretem és nem bántam meg, hogy kiköltöztünk "vidékre". :)
semmi pénzért nem költöznék vidékre. minden nap órákat utazni, szopni a dugóban, stb.
lehet, hogy jobb a levegő, és csönd van, de ha bejössz pestre ugyan úgy szívod a bűzt, és hallgatod a villamost. az napi pár óra nyugalom nem érne meg nekem napi pár óra utazást...
sokan dicsérik a vidéki életet, akik ott laknak, de mint mindennek, ennek is vannak árnyoldalai.
Pestről jöttünk ki Érdre. Hatalmas kertünk, tágas házunk van, az elővárosi vonattal kb.25 perc alatt a Déliben vagyok, onnan pedig kb.10 perc a belváros. Anno kb.fél órámba telt, amíg a pesti otthonunkból beértem.
Itt is van minden: multik, fodrász, sztk, magánrendelők,
non stop 24 órás(!) orvosi ügyelet, patikák, iskolák, középiskolák. Ha autóval indulunk valamerre, itt az M6,M7,M0, az M0-n keresztül hamar elérhető az M1,M5,M3, Bp.-re is több "szökőúton" lehet a legnagyobb csúcsban is beosonni, ha mégis kocsival kellene menni.
Csend, nyugalom, madarak, tiszta levegő. A gyerekeket bátran kiengedhetjük az utcára biciklizni, rollerozni, most a hóban az úttesteken (persze mellékutcákban) szánkóznak mindenhol. Igaz, itt sok murvás, gidres-gödrös utca van, de ezt is fel lehet fogni lazán, ettől még autentikusabb a vidéki élet :). Sokszor csodálkozom, hogy bírtunk a fővárosban, abban a zajban élni, pedig mindketten ott is születtünk és már érett fejjel költöztünk ide. Mi nem vágyunk vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!