Fessünk vagy tapétázzunk panelben? Melyiknek mi az előnye?
Figyelt kérdés
2010. jan. 17. 18:08
1/8 anonim válasza:
mi egy hónapig kapargattuk a tapétát amikor felújítás olt. mai eszemmel festést mondanék
2/8 anonim válasza:
azért, mert a tapétát előtte vizes ecsettel be kéne kenni. akkor hamarabb lejön.
én is panelszerűségben lakom, mi a fűrészporos tapétáztunk, aztán festés. de csak a szobákban. a folyosón sima festés van. szerintem f.p. tapéta+festés a tuti. de kinek milyen ízlése, meg mennyi pénze van.
manapság olyan csúnya tapéták vannak, ami meg szép az egy vagyon.
mindenesetre javaslom, hogy legalább vmi minimális szín legyen, ha festés lesz. a fehér számomra lehangoló. elég egy csepp sárga, vagy barna a fehérbe, és máris más a hangulata a lakásnak.
mondjuk én merészebb színeket használtam, úgy mint narancssárga, limezöld, napsárga :)
3/8 anonim válasza:
A tapétázásnak több hátránya van, eltekintve attól, hogy nehéz leszedni. A tapétaragasztó a legjobb táptalaj a penészgombáknak, még ha nem is látszik mindig. Ezért nem javasolt a tapéta, csak penészes lesz lakás, illetve tele lesz a lakás levegöje penészspórákkal.
4/8 anonim válasza:
első vagyok. vizes ecsettel kenegettük
1 szoba per hónap időnyi volt
pedig négyen voltunk hozzá!
5/8 anonim válasza:
mutasson már nekem valaki penészes panelt, met én még nem találkoztam vele. a távhőtől konstans 30 fok van éjjel-nappal, valamint ha normálisan szellőztetsz, akkor biztos nem lesz penész.
6/8 anonim válasza:
Pedig nálunk is a régi lakásban (panel) igencsak penészes vot a fal - persze nem 30 fokot tartottunk, nem távhö, hanem egyedi gázfütés volt.
7/8 A kérdező kommentje:
Mi az első panelben, ahol laktunk ott is penészes volt a fal. Távhő volt, és szellőztettem rendszeresen. Hmm még mindig nem tudom,hogy tapétázzunk vagy fessünk kérlek írjatok még pro és kontra dolgokat.
2010. jan. 18. 09:12
8/8 anonim válasza:
Nehéz eldönteni, elsőre azt mondanám festés, de: nálunk mindíg mindenhol tapéta volt a panelben (kivéve persze konyha és fürdő), de a cicám lelkesen szagatta a tapétát a falról, így leszedettem a tapétát is kifestettem halványsárgára. Nos, a sima festett falon még az is meglátszik, ha leteszem a táskám a polcra és hozzáér a falhoz, vagy nekiütődik a kilincs... Szóval, sokkal kényesebb a festés, mint a mintás tapéta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!