Mit tegyek, ha már otthon is félek a betörők miatt?
18 éves srác vagyok Budapestről, XX. kerületből. És az a baj, hogy félek, van hogy már itthon is. A kerületben nagyon sok cigány van, a lépcsőházunkban is raboltak ki embereket, nemcsak pár hónapja, hanem most pár napja is, vagy az erkélyünk alatt is. És az ismerősöm szomszédjába is betörtek. De nagyon sokan beszélnek betörésről vagy rablásról erre. Anyukám mondta, hogy már a kilincset is lenyitották, miután én elmentem itthonról.
Soha nem felejtjük el bezárni az ajtót és az ablakokat, résen vagyunk azért, de mégsem jó ez így. Állítólag lakásba nem törnek be annyira, mint kertes házba, ezzel még én is egyet értek, de akkor is félek. Már volt olyan, hogy törtek be szomszédba, vagy tőlünk loptak el valamit régen.
Régen, amikor általános suliba jártam, hordtam magammal kést is, ugyanis olyan aluljáróban kellett közlekednem nap mint nap, ahol nem volt nagy élet, és busszal jártam. Volt már több rossz élményem is az utcán, nem mindig velem történt.
Úgy érzem most jó lenne, ha felvidítana valaki ez ügyben. A jövőben tervezem, hogy elköltözünk, vagy nyugat Magyarországra, vagy külföldre. Bár nyugat Mo-on sok a bűncselekmény már, és ami késik, az ott se múlik, a cigányok terjednek, értelmes ember velük együtt nem marad.
Ha vennék gázpisztolyt, az elférne a zsebemben? Illetve azzal tudok sérülést okozni, ha megtámadnak? Előtte azt fel kell húzni, ugye? Nem szeretném, ha a zsebemben sülne el. Tudom, hogy engedély kell hozzá, és mivel már 18 elmúltam, ki is állítanak ilyet. Kést nem szeretnék hordani magamnál, valami komolyabb önvédelmi eszközzel nyugodtabb lennék.
Gázpisztolyhoz, ha csak otthon van a lakásban, nem kell semmilyen engedély, a lőszervásárláshoz sem. Nekem volt rengeteg, de két kalap szamócát nem ér szerintem, pláne, ha zárt térben sütöd el. Azt eléred vele, hogy két hétig csöngeni fog tőle a füled, meg ta.nya nyála összefolyik az illetőnek, ha sikerült eltalálnod vele az arca kellős közepét, amire kis esély van.
Ugyanolyan biztosító alaktrészek vannak ezeken is, mint az igazi pisztolyokon, automatáknál elakadhat a töltény újratöltésnél, zsírozni kell...
Legbiztosabb a forgótáras.
Többet érsz egy 10 kilós csőfogóval, de legjobb a költözés valóban.
Vegyetek egy gumilövedékes puskát. 40-85 ezer között lehet kapni.
Vagy egy gumilövedékes pisztolyt. Azokat meg 30-50 ezer között.
A gumilövedékes pisztolyok és puskák szabadon tarthatóak. Bemész a boltba és megveszed őket mindenféle engedély nélkül. Otthon is lehet tartani őket mindenféle engedély nélkül.
Nem halálosak alapból, csak elképesztően nagyot ütnek. Ha valakit (a betörőt) mellbe lősz egy ilyen fegyverrel, akkor kifekhet tőle, eltörhet a bordája. Ha fejbe lövöd el is ájulhat, ki lehet lőni a szemét, fogát is.
Itt vannak a termékek, amiket első körben érdemes megnézni.
Gumilövedékes puska a Keserű HDM, Keserű Meteorite és Keserű Omerta.
Gumilövedékes pisztoly a Keserű Pitbull, Keserű Onesta és a Keserű Revenge 14-M.
Nekem is van otthon gumis fegyver. A nagypapámmal is vetettem egyet magának, aki fél a rablóktól és egy jó ismerősöm is az én tanácsomra vett egy ilyet otthonra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!