Fatüzelésű normál kazánunk van, jó ötlet venni egy kombi gázkazánt? És beszerelhető valahogy a másik helyére?
Üdv.
Ezt a kazánt néztem ki
Nagyszüleimnek szeretném megvenni,mert már idősek és nem bírnak lejárni télbe a hidegbe megrakni a tüzet.
A kérdésem az lenne,beszerelhető-e valahogy ez a gázkazán a másik helyére vagy ki kell építeni egy új fűtő rendszert hozzá?
Illetve véleményeket kérnék,megéri-e a gázkazán anyagilag jobban mint a sima vegyes tüzelésű kazán,mi a vélemény erről a gázkazánról,ahogy néztem top3-as gépezet.
Köszönöm előre is!
Felénk sok helyen építettek meglévő etázsfűtésre gázkazánt amikor a gázprogram volt. Igaz, hogy olcsó és gyors megoldás volt, de rettenetesen drága lett az üzemeltetése, ugyanis a sok vizet tartalmazó régi gravitációs fűtést nem lehet gazdaságosan üzemeltetni gázról. Aki még használ ilyent rendszeresen panaszkodik, hogy a 100 m2 körüli kockaház fűtése télen eléri a 70-80 ezer Ft-ot gázzal 20 fokra állított termosztáttal, én meg a 120 m2-es házamat a leg hidegebb télen is kifűtöm kb. havi 50 ezerből 23 fokon...
Hosszú távon érdemes átépíteni lap radiátorokkal, réz csővel.
Szerintem.
Köszönöm igazából a radiátorokat mindenképp cserélni akarom mert még nagyon régik vannak felszerelve 1000 évesek. A lényeg most egy olcsó üzemeltetésű fűtő rendszer vásárlása a cél, ami télen időseknek nem okoz nehézséget.
Tudna ajánlani valaki valamit?
A régi vastag vascsövekkel, gravitációval minden lesz, csak nem olcsó üzemeltetésű.
Ami olcsó az a cserépkályha, de gázzal az se túl hatékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!