Csöpögő radiátorszeleppel mit lehet kezdeni?
Csere? Olyan durván folyik, hogy vödröt kellett alátennem.
Amíg leengedem a rendszerből a vizet, kicserélem a szelepet, visszatöltöm, légtelenítem, egy napos munka. Addig ebben a hidegben nem szívesen lennék fűtés nélkül.
Vagy kicseréled, vagy reménykedsz benne, h eltömíti a rendszerben keringő kosz/vízkő.
Ha nagyon folyik akkor csereérett...
A rendszerben természetesen lágy víz van, tehát elvízkövesedni nem fog. De ha el is tömődne valamilyen oknál fogva, a következő csavaráskor úgyis megint folyni fog.
A tekerő tövénél lévő csavaron (tömszelencén) már próbáltam húzni. Átmenetileg jó lett, de pár héttel azután megint csöpög még jobban, mint azelőtt.
Most azt csináltam, hogy kinyitottam a szelepet, így nem vészes annyira a csöpögés, szinte le se csöppen a parkettára. Csak az a baj, hogy ez egy használaton kívüli helységben van, amit így most fűthetek feleslegesen.
Tavasszal ha már jobb idő lesz mindenképp kicserélem, de jó lenne addig valahogy kihúzni.
Lehet, hogy neked addig tart. Az is lehet, hogy nekem azért tart tovább, mert nem vagyok elég gyakorlott benne. Hála Istennek, csak ritkán kell leengedni.
Utoljára tavaly elengedtem le, mert a fürdőszoba felújításakor az ott lévő radiátort le kellett vennem, hogy mögötte is ki lehessen csempézni.
Kb. 200 liter víz van a rendszerben. Van is egy ekkora hordóm, amibe le tudnám elngedni. Ez mondjuk meg van fél óra alatt. (Előveszem a hordót, kimosom a portól, tömlőt húzok a pincében az ürítőcsapra és megvárom amíg kifolyik.)
A szelep kicserélése se tart tovább 10-15 percnél.
De amíg a pincéből a padláson lévő tágulási tartályhoz 20 vödör vízzel fölrohangálok, az nem 10 perc!
Utána meg légteleníteni... arról nem is beszélve, hogy ha maradnak kis légbuborékok a csövekben, radiátorokban, akkor úgy csobog bennük a víz pár hétig, hogy aludni nem lehet tőle.
Szóval nincs sok kedvem hozzá, nekem ez simán egy egész szombat délelőttös program. Mire meg megint lenne fűtés a lakásban, nem lenne melegebb 15 foknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!