Elmű díjtartozás problémám van, lehet bajom belőle?
Vásároltam egy lakást, ahol azabályszerűen átírattam a villanyórámat, és rendesen fizetem a villanyszámlát, de a régi (elhunyt) tulajdonosnak díjtartozása van, és többször küldtek felszólítást (a volt elhunyt tulajdonosnak) hogy fizessen, utoljára már egy behajtócégtől. Kiköthetik a villanyomat vagy lehet ebből
A lakást már az örököstől vettem, gondolom nem jelentette be hogy elhunyt a tulajdonos, és szerintem neki is kellene ezt kifizetni. A villanyóra átadás-átvétel szabályosan zajlott, és az átvett mérőállástól én fizetek. Tudtok tanácsot adni?
Az örökös nem csak a javakat, de a terheket is örökli! Amikor átirattátok az órát az ELMü-nél látniuk kellett, hogy mekkora a tartozás rajta! Normális esetben nem is írják át addig, amíg ki nincs egyenlítve. Én felvenném a kapcsolatot a behajtókkal, és az ELMÜ-vel is a helyzet tisztázása végett! Ha neked nincs tartozásod, akkor nem köthetik ki jogszerűen!
Mindentől függetlenül nem szép dolog mások levelét elolvasni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!