Költözéssel kapcsolatban lennének kérdéseim 18 évesen?
Amint betöltöm a 18-at, elköltözöm a barátomhoz. Nem érdekel a kritika,azt szeretném kérdezni,hogy a lakcímemet én magam eltudom intézni onnantól meg minden más ügyet,vagy szükségesek még valamilyen ügyintézéshez a szülők?
Lakcímnél ugy tudom elég tartózkodási címet megadni,okmányirodába kell bemennem?
Milyen papírokat kell magammal vinnem,mikor költözöm? Haza többet nem jövök. Személyi,hatosági ig.,utlevél, eu biztositás,diák,anyakönyvi kiv. még van valami ami fontosabb és kelleni fog az élet során??
Elnézést de nemtudotam milyen témában feltenni a kérdést,ahol azért tud rá valaki válaszolni is :-) Köszönöm előre is a segítséget!!
hát az adásvételiset a 10/13-as hozzászólásra irtam,hogy az micsoda és mihez kell.
Párom építkezik,de az még egy jó egy év mire kész,és ugy döntöttünk,hogy addig hozzájuk költözöm.
Így már értem. Egy dolgot azért nem árt ha tudsz (már az elején). Ha a párod építkezik, akkor az a ház jogilag SOHA nem lesz közös, akkor sem, ha pár év múlva feleségül vesz.Az az ő magántulajdona marad, kivéve, ha a felét átíratja a nevedre.
Ez nem rosszindulatból írok, csak azért, hogy tudjad, ha ne adj isten egyszer szakítanátok, elválnátok, neked kellene menned. Mivel még fiatal vagy, fel tudsz készülni mindenre. Nem tudom hogy tanulsz-e vagy már dolgozol, de azt tanácsolom, ha már lesz önálló jövedelmed, nyiss el Lakáskasszát, és takarékoskodj. Ha baj van, tudsz lépni, ha meg éltek boldogan életetek végéig, akkor legalább már lesz egy lakása a gyereknek is.
Egyébként hány éves a párod, és mióta vagytok együtt?
Igen ,tudom hogy az az övé lenne. De lehet szó itt házról és lakásról egyaránt? Nekem hogy lehet a lakáshoz közöm,ha beleadok bizonyos összeget? Vagy ha mondjuk összeházasodunk előtte akkor ez mit változtat rajta?
Ő 26 én fél hónap híján 18.3 éve vagyunk együtt,nem akartam erre így kitérni,mert nem a kötözködés miatt tettem fel a kérdést,és így majd mindenki fennakad a dolgon.nagyon jól megvagyunk,persze nyilván végződhet máshogy is a dolog,én se a happy endre esküszök,meg nem a rózsaszín ködben élek,persze az elején volt az is,de már elég sok és durva dolgon keresztül mentünk,elég sok minden köt össze,meg mindig is számíthattam rá. Otthon tiltják hogy vele legyek ,mert nálunk az a fontos hpgy ki hogy néz ki és mennyi pénze van,lényegében azóta vannak a komolyabbnál komolyabb veszekedések,bár előtte is sűrűn volt veszekedés de azok nem fajultak el ennyire.Párom nem milliomos és nem felel meg az ő izlésüknek,amiről sajnos nem tehetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!