Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Költözéssel kapcsolatban...

Költözéssel kapcsolatban lennének kérdéseim 18 évesen?

Figyelt kérdés

Amint betöltöm a 18-at, elköltözöm a barátomhoz. Nem érdekel a kritika,azt szeretném kérdezni,hogy a lakcímemet én magam eltudom intézni onnantól meg minden más ügyet,vagy szükségesek még valamilyen ügyintézéshez a szülők?

Lakcímnél ugy tudom elég tartózkodási címet megadni,okmányirodába kell bemennem?

Milyen papírokat kell magammal vinnem,mikor költözöm? Haza többet nem jövök. Személyi,hatosági ig.,utlevél, eu biztositás,diák,anyakönyvi kiv. még van valami ami fontosabb és kelleni fog az élet során??

Elnézést de nemtudotam milyen témában feltenni a kérdést,ahol azért tud rá valaki válaszolni is :-) Köszönöm előre is a segítséget!!

2014. aug. 1. 16:46
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Igen,biztos hogy aláírják. Tudom hogy nem árt tisztázni ezért tettem fel a kérdés,szeretnék tisztába lenni a dolgokkal. Tehát én ugy tudom hogy ideiglenes lakcímként meglehet addni,mivel ott tartózkodok,és igy mehetnek a levelek,posta meg minden oda.Ha nem így van,akkor én tudom rosszul. Ideiglenest lehet hogy a szüleim nem fogadják el,vagy azzal milyen probléma lehet? Ideiglenes lenne,úgy körülbelül egy évre,páromék szüleihez ,amíg felépül a ház teljesen,utána meg külön költöznénk. De az már megint más . Egyenlőre ez is elég bonyolult ami lesz,az majd a következő,vagy azon gondolkoztam hogyha ideiglenest adok meg,és persze mindenkinek megfelel,szüleim meg senki sem köthet bele,akkor csak azt adnám meg,mivel állandó majd csak az egy év utáni ház lesz ahová költözünk.
2014. aug. 1. 17:23
 12/17 A kérdező kommentje:
az adásvételi szerződés vagy a tulajdoni lap mind2 esetben,azaz ideiglenes és állandó lakcim esetén is kell akkor majd vinnem ugye? Akihez megyek akkor ott a ház tulajdonosával kell mennem majd,vagy el tudom egyedül is intézni?
2014. aug. 1. 17:25
 13/17 anonim válasza:
El tudod egyedül intézni. Van erre egy kis nyomtatvány az okmányirodában, amit a tulajdonosnak is ki kell töltenie. Ha ezt visszaviszed, akkor az ideiglenes lakcímet el tudod intézni. Az adásvételit vagy tulajdoni lapot nem tudom mire írtad. Ahová költöztök az közös ingatlan lesz, vagy a párod építkezik?
2014. aug. 1. 17:39
 14/17 A kérdező kommentje:

hát az adásvételiset a 10/13-as hozzászólásra irtam,hogy az micsoda és mihez kell.

Párom építkezik,de az még egy jó egy év mire kész,és ugy döntöttünk,hogy addig hozzájuk költözöm.

2014. aug. 1. 17:41
 15/17 anonim válasza:
100%

Így már értem. Egy dolgot azért nem árt ha tudsz (már az elején). Ha a párod építkezik, akkor az a ház jogilag SOHA nem lesz közös, akkor sem, ha pár év múlva feleségül vesz.Az az ő magántulajdona marad, kivéve, ha a felét átíratja a nevedre.

Ez nem rosszindulatból írok, csak azért, hogy tudjad, ha ne adj isten egyszer szakítanátok, elválnátok, neked kellene menned. Mivel még fiatal vagy, fel tudsz készülni mindenre. Nem tudom hogy tanulsz-e vagy már dolgozol, de azt tanácsolom, ha már lesz önálló jövedelmed, nyiss el Lakáskasszát, és takarékoskodj. Ha baj van, tudsz lépni, ha meg éltek boldogan életetek végéig, akkor legalább már lesz egy lakása a gyereknek is.

Egyébként hány éves a párod, és mióta vagytok együtt?

2014. aug. 1. 17:52
 16/17 anonim válasza:
Jaj, mennyi elgépelés van, bocsánat. Remélem azért érthető voltam.
2014. aug. 1. 17:53
 17/17 A kérdező kommentje:

Igen ,tudom hogy az az övé lenne. De lehet szó itt házról és lakásról egyaránt? Nekem hogy lehet a lakáshoz közöm,ha beleadok bizonyos összeget? Vagy ha mondjuk összeházasodunk előtte akkor ez mit változtat rajta?

Ő 26 én fél hónap híján 18.3 éve vagyunk együtt,nem akartam erre így kitérni,mert nem a kötözködés miatt tettem fel a kérdést,és így majd mindenki fennakad a dolgon.nagyon jól megvagyunk,persze nyilván végződhet máshogy is a dolog,én se a happy endre esküszök,meg nem a rózsaszín ködben élek,persze az elején volt az is,de már elég sok és durva dolgon keresztül mentünk,elég sok minden köt össze,meg mindig is számíthattam rá. Otthon tiltják hogy vele legyek ,mert nálunk az a fontos hpgy ki hogy néz ki és mennyi pénze van,lényegében azóta vannak a komolyabbnál komolyabb veszekedések,bár előtte is sűrűn volt veszekedés de azok nem fajultak el ennyire.Párom nem milliomos és nem felel meg az ő izlésüknek,amiről sajnos nem tehetek.

2014. aug. 1. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!