Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy ne ugorjon...

Mit tegyek, hogy ne ugorjon ki a kutyám?

Figyelt kérdés
Van egy 2004-es születésű kutyám, erdei kopó keverék. Jó hosszú lábai vannak, a kerítésen kiugrik. Barkácsoltam virágtartó lécekből és dróthálóból egy magasítást, de ezen is kiugrik. Észrevettem, hogy a dróthálóba beletéve a karmát továbbfut felfelé, de ha leveszem a hálót, akkor az alapból a kerítésen levő karikákba teszi bele a lábát. Mit tudnék tenni, hogy ne ugorjon ki?

2014. júl. 31. 09:41
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha mászni tud, akkor csak az segít, ha olyan kerítés van, amibe sehol nem tudja letenni a lábát (kő, tégla, rács karikák nélkül, deszka stb.)

Ha átugorja, akkor ültessetek a kerítés elé belülre olyan távolságba bokrot, vagy tegyetek oda bármit, ami a kerítéssel együtt már túl nagy távolság megugrani, a kettő között viszont már nincs annyi hely, hogy a kutya neki tudjon futni az ugrásnak. Feltételezem, hogy azért egy kerítést nem helyből ugrik át.

2014. júl. 31. 10:34
 2/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Az is elég lehet, ha belülről nádtekercset tesztek a kerítéshez, azon nem tud mászni.
2014. júl. 31. 10:41
 3/8 anonim ***** válasza:
A kerítés tetejére tenni kell legalább egy 40 centis befelé hajló hálót. Amikor menne kifelé, abba a részbe beleütközik. Nem tud kimenni.
2014. júl. 31. 10:51
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat, ki fogom őket próbálni.
2014. júl. 31. 10:56
 5/8 anonim ***** válasza:

Léteznek kutyáknak készült villanypásztorok. Különböző méretű kutyákhoz különböző erősséggel. A kerítés tetejére szereled a drótokat, és ennyi. A ronda magasításokat leszedheted. 15 E körül megúszhatod, és később másra is jó lehet.

Csak pár napig kell üzemelnie, 2-3 alkalommal megbirizgálja az ebet a nagyfeszültség, utána egy darabig nem próbálkozik.

2014. júl. 31. 11:30
 6/8 anonim ***** válasza:
Villanypásztort neki.
2014. júl. 31. 17:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Én is villanypásztort javasolok, illetve ennek hiányában a kerítéstől 1 m távolságban 1 m magasan vezetett láncot. Ez megakadályozza abban, hogy lendületet vegyen.
2014. aug. 1. 14:11
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket!
2014. aug. 3. 09:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!