Ti is cikinek tartjátok/tartottátok, hogy a szüleitek nem keresnek annyit, mint a többiek szülei, és emiatt kigúnyoltak titeket, hogy csórók vagytok, sok mindenről le kell mondani, ami másnál szinte alap?
Tudod a gyerekek és fiatalok nagy része nincs tisztában szülei/ a család anyagi helyzetével. Van aki azt látja csak, hogy "na anya/apa már megint genyó, mert nem ad 50 ezret a hétvégén bulizni". Ha odáig eljut egy fiatal, hogy ezzel tisztában van, megérti és ezért nem okolja a szüleit, akkor szerintem az már érzelmi fokon elég fejlett.
Fordítsuk meg a kérdést, oké lehet, hogy nincs annyi pénz, de tegyük fel együtt van a család és mondjuk vasárnap együtt eszik a család otthon. Szerintem ha az ember megszámolja, hogy hány olyan osztálytársa van, ahol a szülők elváltak, van egy marék mostohatestvér/féltestvér. Mindenhol más természetűek a gondok. Sosem tartottam cikinek, hogy nincs mindenből a legmodernebb. A szüleim még mindig együtt vannak és most már ha valami kell, akkor egy kis gyűjtögetéssel megveszem magamnak. A volt osztálytársaim közül pedig majdnem 90%-ának nincsenek együtt a szülei, nincs családi háttér, csak folyamatos veszekedés. Szerintem ez fontosabb. Nem kell foglalkozni ilyen dolgokkal, majd felnőnek. Sokkal angyobb érték az, amit magad érsz el, mint amit a szüleid aládtolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!