Mekkorák a panelban a félszobák nagyságai kb, négyzetméterben? 1+ 2 félszobás panelnek mekkora az alapterülete?
szia!
nos, a legjobb, ha ingatlan.com-on körbenézel. nem tudom, konkrétan melyik városban, annak melyik részében keresel lakást, én bp-i vagyok, tehát esetleg ebben tudok segíteni :)
a félszobák általában 8-12nm között között vannak. ha nincs túl sok cucca a gyermeknek, és elég neki arra, h aludjon, tanuljon benne, akkor el fog férni. barátokat nem nagyon lehet fogadni egy ekkora szobában, viszont arra elég, h legyen 1 kis saját kuckója, és el tudjon vonulni a család elől :)
a legfontosabb, h ne legyen túlzsúfolva, elég 1 praktikus szekrény, amiben van fiók, polc, akasztós rész, így elférnek a ruhái.
a falon lehet sok polc, azon könyvek, apróságok.
én személy szerint 12nm-es szobában nőttem fel, nekem elég volt mindenre. barátnőm 6nm-es szobában lakik, a legfontosabb dolgai elférnek, de amúgy tényleg csak alvásra, és gépezésre használja.
de mindenképp nézz szét ingatlanos oldalon, ott sok ilyen lakást hirdetnek, meg tudod nézni a képeket, h hogy vannak berendezve, és ebből ötletet tudsz meríteni.
ha van még kérdésed, igyekszem rá válaszolni.
22l
igen, azt lyuknak hívják, de hivatalosan 6nm alatti szobát nem építenek. vagy ha igen, annak nincs ablaka, és gardróbként használják. :)
bár láttam én már olyan lakásokat, h ihaj :) a szoba konkrétan egy ágyból állt :)
Nekünk 1+2 fél szobás a lakás, egyik szoba 8 nm, másik 6. A 8 nmesben öcsémmel együtt lakunk, másikban nővérem, szüleim a nappaliban. És mi a 8 nm-es szobát is kettéválasztottuk egy polccal. A beépített szekrény belsejét kipakoltuk, így lett benne egy asztalom, számítógépem és tv-m, és ha kinyitom az ágyamat, akkor csak egy ágy van a szobámban, elfoglalja az egész helyet. És jól megvagyok így. Amúgy öcsémnek szintén a kibontott beépített szekrényben van az asztala és a gépe (a beépített szekrények a válaszfalat képezik a nővérem szobája és a mien között). Így jól elvagyunk, van végülis két negyed szobánk közösen öcsémmel, már 6 éve. Előtte nem volt elválasztva a félszoba polccal, úgy nagyon rossz volt. Kell az a saját szoba, higgyétek el! Borzalmas volt öcsémmel egy térben lenni, mindenen osztozni, elég elviselhetetlen tud lenni, és trehány. Amióta kettéosztottuk ezt a 8 nmes szobát, sokkal nagyobb a békesség, mindkettőnknek van egy ici-pici szobája, saját kis kuckója :)
Nyugodtan ketté oszthatjátok szertintem azt a nagy szobát!20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!