S. O. S besárgult a medencénkben a víz. Le kell engendem, vagy segítenek a vegyszerek?
Már Le sem lehet látni az aljára, (3,6 m átmérõ, kb 1m mély). olyan színe van, mint a (bocsi) reggeli pisinek.
Le kell engendem ,vagy vegyszerekkel kitisztíthatom? És ha igen, mennyire ártalmasak a vegyszerek az egészségre?
Mi azt vettünk, amit az üzletben ajánlottak, amiben nincs klór, mert az gyerekbarát.
Ok, most már csak az a kérdésem, hogy a sokkolás után (1 hete) még opálos a víz. A PH rendben, a mérõeszközön az O2 színt a minimum alatt van. De a gyártó nem ír instrukciót, hogy mi a tenendõ, ha az értékek nem a megfelelõk. Hogy tudom végre átlátszóvá tenni a vizet? Nem merem beleengedni a gyerekeket így, szegények már pancsolnának ebben a melegben.
Bocsi a tehetetlenségem miatt, hiszen olyan jó válaszokat adtatok...
Megtaláltad azt az oldalt, amit mondtam? (mobil medencék) Ott minden le van írva. Azért ajánlom, mert ott jobban részletezve van, mint amit ide tudunk írni.
De röviden: a sokkoló klórozás elvégzi a dolgát, de a reakció eredménye lebeg továbbra is a vízben. Nálad mégsem a vas lehetett a probléma, hanem mivel nem volt kezelve, elalgásodott. Annyira apró szennyeződés a döglött alga, hogy a szűrő nem tudja kiszedni. Ezért ilyenkor pelyhesíteni kell.(flokkolni) Hogy ezt miképp kell csinálni, lásd az oldalon ( [link] a FAQ-ra kattintva találhatsz részletesebb infót.
Ezután kiporszívózni.
Nehogy azt hidd, hogy csak te jártál így, milliószor elmondtam már, és az esetek többségében az a tapasztalatom, hogy ha már elromlott a víz, olcsóbb kicserélni, mint vegyszerekkel vacakolni. De annak is van értelme, hogy az ember végigcsinálja és saját maga szerzi meg ezt a tapasztalatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!