Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Atombiztos atombunker építése?

Atombiztos atombunker építése?

Figyelt kérdés

nem tervezem hogy atombunkert építenék mert nincs rá pénzem viszont a jövőt nézve ez lenne a leg célszerübb.

addigis tudtok forrásokat linkelni atombunker tervrajzokról?

kritériumok:

a bunkernek 8 főt el kell látnia 1 évig.

a bunkernek védenie kell attól a robbanástól ami a bunkertől 2-3 kilóméterre történik.

és egy lista is jó lenne arról hogy háborús időkbe mikkel kellene felszerelnem a házamat. (mert ezt valószínüleg hamarabb megvalósítom mint az atombunkert)

10-20 éven bellül itt valami biztos hogy lessz.

2014. jún. 25. 16:33
1 2 3 4
 21/31 anonim válasza:
azért ne vegyük ennyire félválról, szép ha valaki aggódik a családjáért a forró eseményekért nem a kis ember a felelős csak az elszenvedője van aki ebből akar kimaradni.Megértem de nem olyan komplikált dolog és nem kell 100 évben gondolkodni szerintem, atomháború tény elvinne mindent de az nem lesz nyugi De csipném ha a sok elit akinek van már ilyen mi pénzünkön épült létesítménye találnának egy rendes embert is szerintem csapjál bele
2016. júl. 29. 13:28
 22/31 anonim válasza:

Sokszor gondolkoztam ezen én is..

bunker.. hogyan lehet túlélni..

Haveromnak volt egy igaz mondata:

Menj ki és nézd meg a gombafelhőt

mert soha többé nem gyönyörködhetsz másban,

minden konyhában vannak dolgok amikből gyorslefolyású idegmérget lehet csinálni, ami fájdalommentes halált biztosít..

..

mert mint leirtátok itt ha kitör az atomháború.. hiába bujsz el 50-100 évre..

tegyük fel van élelmed, levegőd, vized, minden ennyi időre..

..

utána mit csináltok ha feljöttök.. összeomlik a földön az egész ökológia..

állatok 99,999% a elpusztul, a növények 98%..

..

kb. 1000év kell mire helyrerázódik a föld.. annyira hogy kialakuljon egy kezdetleges növény és állatvilág ujra

felejtsetek el minden ilyen hülyeséget..

..

Mint haver mondta gyönyörködés marad a villanás és gombafelhőbe..

utána maradnak az idegmérgek vagy egy pisztoly amit a nagypiacokon 20-30ezerért beszerezhettek.

2017. dec. 29. 11:35
 23/31 anonim válasza:
89%

Nagyon sok okos hülye van itt istenem, 100 év a föld alatt és hasonlók... Nem kéne hozzá annyi, 1-3 év után már gyenge de fogyasztható termést arathatsz, a kritikus időszakot kell túlélni, ha az megvan akkor már sokkal nagyobb eséllyel maradsz életben, persze gyerekvállalás és hasonlók kizárva mivel maradéktalanul nem tudsz elrejtőzni a sugárzás elől.

Amúgy meg akkor a sok okos magyarázza már meg hogy Csernobil vagy hirosima után hogy hogy még élnek emberek akik közvetlenül a robbanási zónában voltak sőt még évekig éltek ott utána??? Nem feltétlenül öl meg mindenkit pláne azokat akik tesznek is ellene... Szóval nem gáz én is gondolkodom hasonlóban, igaz drága stb de hobbinak sem utolsó az ilyesmi ha még szükség lesz rá ott van, a sok tudatlan még jobb is ha beáll a bomba alá azt a vérvonalat ne is örökölje a föld...

2019. febr. 12. 13:01
 24/31 Grofbejczi válasza:

Sokat gondolkodtam már a dolgon én is. Egy pincében ki alakított bunker pár napig fog megvédeni a külvilágtól. Egy az erdőben, mezőn vagy hegyekben megépített nagyobb méretű bunker akár pár évig is menedéket nyújthat. Viszont minden esetben arra kell törekedni,hogy ha elmúlt a közvetlen veszély akkor egy hosszútávon is élhető biztonságos területet találjunk.

Atom bomba ellen nem kell védenie a bunkernek ha elég jelentéktelen helyen van. Elég a sugárzás ellen védekezni. Én nem az atom bomák sugárzása miattaggódok elsősorban(az nem olyan jelentős) hanem a káosz miatt veszélybe kerülő atom erőművek miatt. Azok brutális pusztításra képesek hosszú távon.

Ha bunkert épít valaki akkor nem elég magára a katasztrófára felkészülni. Számolni kell a gazdasági, társadalmi, szociális és morális összeomlással is. Ilyenkor ember embernek farkasa. Hiába éled túl a katasztrófát ha megölnek egy babkonzervért, el visz a vérhas, éhenszomjan halsz, stb.

Én elsősorban a post-apokaliptikus világban való életben maradásra készülök, mivel a katasztrófát a hülyék szerencséjével úgy is túlélem😀

2019. júl. 1. 11:00
 25/31 anonim válasza:

ajánlom ezt a 2 filmet nezd meg . Ha jön a nagy bumm inkább egy pisztolyt szerezz be. [link]

[link]

2019. aug. 4. 20:31
 26/31 anonim ***** válasza:

Szerintem nem nukleáris háború lesz. De valami biztos lesz. Mondogatják már, hogy lesz tartósabb blackout, jelenleg is van vírus.

Én inkább a biológiai (és esetleg vegyi) fegyverektől tartanék.

"Ha bunkert épít valaki akkor nem elég magára a katasztrófára felkészülni. Számolni kell a gazdasági, társadalmi, szociális és morális összeomlással is. Ilyenkor ember embernek farkasa. Hiába éled túl a katasztrófát ha megölnek egy babkonzervért, el visz a vérhas, éhenszomjan halsz, stb.

Én elsősorban a post-apokaliptikus világban való életben maradásra készülök"

Ez igaz. Érdemes beszerezni, hazmat suit-ot vagy akár sugárzáselleni védőoverallt, gázálarcot. Meg kell oldani a víz és levegő tisztítását. No meg az önvédelem. Érdemes az óvóhelyet kiépíteni úgy, hogy telepes rendszerű áram legyen. Azaz akkumulátorok, ezt lehessen tölteni több forrásról is (pl.: napelem, szélgenerátor és dízelgenerátor).

2021. dec. 4. 09:36
 27/31 anonim ***** válasza:
Hát, igazad lett.
2022. febr. 27. 16:36
 28/31 anonim válasza:
Régen ezt az embert is hülyének nézték. És tessék. [link]
2022. febr. 27. 21:04
 29/31 anonim ***** válasza:
Bunkert köll most már tényleg építeni.
2022. febr. 27. 21:10
 30/31 anonim válasza:
69%
Mar elkestunk vele .túl gyorsan történnek az események. Viktornak már kész hatvan pusztán.putyin már kamcsatkan kokózik hugyos joe .cheyen hegy.mi meg varhatjuk az utolsó napfelkeltet addig beszerzek egy pisztolyt.
2022. febr. 28. 01:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!