A vasaló ráégett szennyeződést hogyan lehet eltávolítani?
Én úgy szoktam, hogy a legmagasabb fokozatra állítom, és egy használaton kívüli (sérült/szakadt) pamut törölközőt vasalgatok vele, addig míg le nem jön.
Persze nekem 1 mm vastag teflonréteg van a vasalómon. Azt ígérték, hogy erre semmi nem tapad... tévedtek.
Van még egy veszélyesebb módszer: egy kisebb fadarabot (nem laminált, nem forgácslap, hanem tiszta fa, lakk-és festékmentes) beburkolsz ezzel a hazsnálaton kívüli törölközővel, és a magas fokra hevített vasalóról így ledörgölöd. De ez így nagyon veszélyes.
Általában nem azon a hőfokon vasalok, ami a ruhára van írva. Azok a ruhák, amelyekben van műszál, bármi műanyag, a bennük lévő műszál bizonyos hő hatására olvadozik, ezek kerülnek a vasaló talpára.
5-6 éve nem teflonozott talpú vasalóink voltak, egyszer Anyukám elvitte egy szakinak, aki csiszolópapírral lecsiszolta róla. "Csodás" munkát végzett. Nem ajánlom ezt a módszert.
A teflonosról le lehet olvasztani maximális hőfokon és letörölgetni róla puha pamutronggyal persze használaton kívülivel.
A páromnak csináltam így még tavaly, nekünk is teflonos van de hagyjuk az takaríthatóság szempontjából könnyebb csak de ugyanúgy rátapad minden.
Én szerencsére tudtam új talpat tenni a vasalóra mivel nekünk a leggagyibb legolcsóbb tesco gazdaságos vasalónk van mivel sajnos hamar bevízkövesedik a gőzölős és lomtalanításon rengeteg olyat találtam ami nekünk van és kimentettem belőlük a talpakat. Mert a párom elég szétszórt időnként meg utál is vasalni, ezért segítek be neki én amit persze csak akkor teszek ha vészhelyzet van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!