Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A vasaló ráégett szennyeződést...

A vasaló ráégett szennyeződést hogyan lehet eltávolítani?

Figyelt kérdés
2014. jún. 22. 08:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Én úgy szoktam, hogy a legmagasabb fokozatra állítom, és egy használaton kívüli (sérült/szakadt) pamut törölközőt vasalgatok vele, addig míg le nem jön.

Persze nekem 1 mm vastag teflonréteg van a vasalómon. Azt ígérték, hogy erre semmi nem tapad... tévedtek.

Van még egy veszélyesebb módszer: egy kisebb fadarabot (nem laminált, nem forgácslap, hanem tiszta fa, lakk-és festékmentes) beburkolsz ezzel a hazsnálaton kívüli törölközővel, és a magas fokra hevített vasalóról így ledörgölöd. De ez így nagyon veszélyes.

Általában nem azon a hőfokon vasalok, ami a ruhára van írva. Azok a ruhák, amelyekben van műszál, bármi műanyag, a bennük lévő műszál bizonyos hő hatására olvadozik, ezek kerülnek a vasaló talpára.

5-6 éve nem teflonozott talpú vasalóink voltak, egyszer Anyukám elvitte egy szakinak, aki csiszolópapírral lecsiszolta róla. "Csodás" munkát végzett. Nem ajánlom ezt a módszert.

2014. jún. 22. 09:18
 2/4 anonim ***** válasza:
A teflonosra jó a felsorolt pamuttörülközős módszer. A fém talpról mechanikusan kell levakarni, hidegen. Borotvapenge ill. finom csiszolópapír.
2014. jún. 22. 09:22
 3/4 anonim ***** válasza:
1000-1200-as csisz papír!
2014. jún. 22. 09:53
 4/4 anonim ***** válasza:

A teflonosról le lehet olvasztani maximális hőfokon és letörölgetni róla puha pamutronggyal persze használaton kívülivel.

A páromnak csináltam így még tavaly, nekünk is teflonos van de hagyjuk az takaríthatóság szempontjából könnyebb csak de ugyanúgy rátapad minden.

Én szerencsére tudtam új talpat tenni a vasalóra mivel nekünk a leggagyibb legolcsóbb tesco gazdaságos vasalónk van mivel sajnos hamar bevízkövesedik a gőzölős és lomtalanításon rengeteg olyat találtam ami nekünk van és kimentettem belőlük a talpakat. Mert a párom elég szétszórt időnként meg utál is vasalni, ezért segítek be neki én amit persze csak akkor teszek ha vészhelyzet van.

2014. jún. 22. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!