Nyaralóházzá vagy lakóingatlanná nyilvánítás menete?
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem,legalábbis valami támpontra.
Jelenleg van a ház,amiben lakunk.A földhivatalban az egész ház/telek aranykoronás termőföldként van nyilvántartva. A ház fele-fele arányban anyósé ill. apósé. Már elváltak.
Anyós a válás során a fiai részére hagyta a ház felét,de a földhivatalba nincs bejegyezve.
Most arra törekszünk és após kivételével mindenki belegyezett,hogy a ház anyósra eső részét a páromra ruházzák át,tehát a testvérek is belegyeznek. Csak nyilatkozatot kell tenniük a lemondásról.
Ezidáig nem probléma.
A probléma része ott kezdődik,hogy hivatalosan,nincs ház a telken,csak egy 2 szintes szerszámtároló,ami ugye nincs,csak a ház.
Nem szeretnénk a bokánkat megütni,de nem is akarjuk ezt az állapotot fenntartani a jövőbeli problémák miatt.
szeretnénk hivatalossá tenni. Igaz,zárt övezet és kültéren vagyunk és rezsi csak az áram van,de félek,hogy nagyon megbüntetnek minket. Én és a párom/testvérei nem tudták,hogy az ingatlan csak így van bejegyezve,csak mikor bent voltam megérdeklődni a tulajdonviszonyokat,akkor mondták,hogy mi a helyzet.
Hogyan kell ez esetben eljárni?
tudom,hogy így sem lesz olcsó,de ha muszáj,akkor muszáj.
Fennmaradási, majd lakhatási engedélyeket kell kérni.
Szerintem az építési engedély hiánya, az eltelt évek arányában, méltányosságból csökkenthető.
Éppenséggel kétszintes háznak néz ki,mert az is! :)
Lassan 20 éve vették apósék és azóta van így...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!