Le lehet hűtni a szobámat valahogy?
Ez elég gyakori kérdés, s a válaszokból sejthető, hogy ha a ház átalakítása nem opció, akkor igazán sokat nem lehet tenni, az evidenseken kívül (éjszaka szellőztetés, az ablakra kívülről fényvisszaverő, ha redőny sincs, én egy vékonyabb sötétítő függönyt is használok, hozzátesz a fényvisszaverőhöz, no meg nem akarok sötétben ülni, én még nem tettem fényvisszaverőt a délnyugati ablakomra, csak a délkeleti tetőablakra, amin fényvédő külső roló is van)...
Aki írta a vályogházat... Ha a tető nem szigetelt, akkor nyilván ott is forró a tetőtér... S vályogháznál azért van jobb opció is, az én házam sokkal jobb szigeteléssel s lehet, hogy kisebb, de azért impozáns hőtároló tömeggel rendelkezik, úgyhogy nekem olyan sok bajom nincs, bár most 24 fok van a déli tetőtéri szobámban s ez azért ilyenkor kissé sok számomra. Lent még lesz némi átépítés, utána leköltözöm a 20 fokba (még függöny sincs a sok ablakon, de elég jó adottságai vannak ahhoz, hogy hűs legyen). De nem 1-2 milliót költöttünk az átépítésre és szigetelésre... Bár ez inkább télen érezhető, nyáron szigetelés nélkül is hűvös volt lent, a felső szint nagyobb, mint az alsó és sok fa van.
Ventit szinte sosem használok, a hőmérsékleten nem változtat, néha pár percre kellemes, de sokat nem ér, viszont alig fogyaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!