Miért van az, hogy nem érzem otthonomnak Magyarországot?
A magyar mentalitás és az ebből fakadó politika miatt. Nem véletlenül hívják Magyarországot Magyarisztánnak, Abszurdisztánnak. Itt vagyunk a kultúrált nyugat és a kultúrálatlan balkán "senkiföldjén", ezért van aki kultúrált életet szeretne magának, de van akinek tökéletes megfelel a szemétdombon kapirgálni is vagyis az ország népe megosztott és egyik fél nem viseli el a másik fél dolgait.
Azért Amerika sem egy homogén tündérország, csak ott más jellegű gondok vannak mint nálunk.
Ma minden második fiatal Amerikába vágyódik..Mert csak képekről és filmekből ismerik a másik világot..
Pedig elhiheted, kint sem lesz jobb, sőt. Éltem New Yorkban, és a 4 év alatt még 40 fokos lázzal is mentem dolgozni (otthon már 1-2 hét táppénz lett volna belőle) mert a főnök többször mondta. 1 ember helyére 50-et fel tud venni..
Ünnep napok sincsen annyi mint otthon, és olyan, hogy szombat pihenőnap, sokan csak álmodnak róla. New York közbiztonsága is elég pocsék.. 38 évesen életemben először hallottam pisztolylövést, pedig jó környéken éltem.
A korrupció ugyanúgy megvan, és lehet megleplek most, de kint is vannak munkanélküliek, segélyért sorban állók..
Szomorú látvány karácsonykor nézni a kilométeres sort, mert a szegények, hajléktalanok sorba állnak egy tányér levesért.
Szóval ne hidd, hogy Amerikában minden csillog-villog..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!