A ricinus olaj és a glicerin miben különbözik?
"A glicerin (INN: glycerol) (régi magyar nevén: olajéd[2], zsírédeny[3]) a többértékű alkoholok (cukoralkoholok) közé tartozó szerves vegyület, képlete HOCH2CH(OH)CH2OH. Színtelen, szagtalan, viszkózus anyag, melyet széles körben alkalmaznak. Íze édeskés, enyhén mérgező. Három darab hidrofil alkoholos hidroxilcsoportot tartalmaz. Ennek köszönhetően erősen higroszkópos. Felületi feszültsége 64 mN/m. Vízzel és etanollal korlátlanul elegyedik."
A ricinusolaj a ricinus (Ricinus communis) magjából hideg sajtolással készült olaj. A nehezen száradó, zsíros olaj gliceridek formájában tartalmazza a következő zsírsavakat: ricinolsav, olajsav, linolsav, palmitinsav és sztearinsav. Összetétele miatt hashajtó gyógyszerként is alkalmazzák, segíti az emésztést is.
Forrás: Wikipédia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!