Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudok csináltatni vagy...

Hogyan tudok csináltatni vagy csinálni a házamra kívülről és az ablakok fölé olyan díszeket amiket régi épületeken láthatunk?

Figyelt kérdés
Szeretném szépíteni a házamat és nagyon tetszenek ezek a megoldások amik a régi házakban vannak!
2009. dec. 28. 20:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Azok a stukkók,nekünk a kőműves csinálta.De a műkövesek szokták.

Meg ismerősöméknél műanyagból-hungarocell féle-ragasztották,aztán kőporozták.

2009. dec. 28. 21:17
 2/5 anonim ***** válasza:

Ma már Hungarocellből készülnek ezek.

Vágj olyan méretet, amire szükséged van, fúrd be a falba, vakold le - ennyi

2009. dec. 29. 01:06
 3/5 A kérdező kommentje:

Igen értem de ilyet is lehet csinálni hungarocellből mint ezen házon lévö díszek?.:

[link]

2009. dec. 29. 07:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Lehet ilyet is, de jól gondold meg, akarsz-e a falutok/városotok legízléstelenebb házában lakni? A belinkelt díszítések ugyanis egy családi házon nemhogy nem szépek, de egyenesen visszataszítóak (pl.a timpanon-szerű díszek az ablaknyílások fölött). Ezek csak a nagyméretű, régi stílusú házakon mutatósak. A családi házakra csak szerény, egyszerű ablak-keretezés jó, vagy ha magasabb a homlokzat, vízszintesen meg lehet törni, mintha terméskőburkolat lenne rajta (pont, mint a linkelt képeden). Ügyes kőműves nikecell lapokkal elkészíti.

Az utcánkban is egy pénzes vállalkozó megfizetett egy csapatot (azok meg örültek a pénznek, naná, hogy nem tiltakoztak!) és teleaggatta a házát gipsz stukkókkal: ablak köré, fölé díszes keretek, a szabad falfelületre keretezett "dombormű", a tető alját puttók tartották, stb. Gondolom, végigment Bp.-n az Andrássy úton és amit látott, azt akarta a saját házán is. Két év múlva az egészet leverette mert mindenki rajta röhögött.

Szóval, szerintem sétálgass sokat, nézegesd a tiédhez hasonló méretű házakat és onnan gyűjts ötletet, ne a sokemeletes, belvárosi századfordulós épületekről! Hidd el, megéri!

2009. dec. 29. 08:55
 5/5 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ , de régi polgári házról nem tudtam képet szerezni csak ilyenről s egy két díszre gondoltam ablak ajtó köré ötletet merítve az említett képböl
2009. dec. 30. 07:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!