Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szomszéd tehet valamit ha én...

Szomszéd tehet valamit ha én motorozok az udvarban hétköznap?

Figyelt kérdés

Zavarja őket.

most költöztek ide kb 2 hete.

van egy 1 éves kislányuk.

kb 1 hete szombati napon átjött az ürge szólni hogy ne motorozzak már az ablakuk alatt mert fél tőle a gyerekekük, a botonos részen ami távolabb van a házfaluktól arra motorozhatok az már nem zavarja őket, akkor abba is hagytam a motorozást amúgy is hétvégén nem szabad zavarni a szomszédokat. hát azóta csak a betonos részen motorozok kb napi fél órát össz vissz. erre most átjön megdörömböli a kaput, és ordít, leállítom a motort, azt ordítja hogy hagyjuk már abba azt a ku"@"va motorozást van egy 11 hónapos gyerekük, és nem bír aludni mert állandóan motorozunk. és hogy most akkor menjenek most már a rendőrségre vagy mi, hogy állandóan motorozunk...

mit tehetnek? bemennek a rendőrségre, hétköznap van, ilyenkor reggel 6-tól este 10 óráig azt csinálok a saját portámon amit akarok nem? hétvégén nem szabad zavarni, de hétfő van, és egész nap motorozhatok, vagy flexelhetek, vagy körfűrésszel vághatom a fát az ablakuk alatt is. igaz?

na most amiért én még főleg le sza.rom a pofájukat, az az hogy ezt a hézat az egyik rokonuk ajánlotta fel nekik hogy költözzenek ide mert üresen áll. az öreg aki odaadta a házat, az nkünk már rengeteg kárt csinált, máskor volt egy bodzafánk az udvarban, már alig vártunk hogy lehessen csinálni üdítőt, átjött hogy rendbe tegye a házmögét, az öreg, és mikor nem voltunk kint kivágta a fát, jólvan ez nem nagy érték, de nekünk rosszul esett. akkor eltölrtek kb 10 éve egy zsír új palát.

akkor egyszer kint állt az autónk a kapunk előtt, és átjött a szomszéd hogy lefesti a házmögét, hát hozott egy permetezőt, aztán meszettel, elkezdte spriccelni a házfalát, na most erről azt kell tudni, hogy a kerítés és a kapunk felett a szél kihordta a meszetet, és mikor indult haza a szomszéd akkor kinyitotta a kapunkat, és meglátta hogy az ezüst autóból fehér lett. az autó ekkor volt fél éves, újonnan vettük, opel astra G autót, szólt nekem hogy nézzem meg, hát az egész tiszta fehér volt, a szélvédők meg minden az ég világon minden, még a kerekei is. bejöttem vízé, mire megengedtem a vízet meg szivacsot, meg stb. akkorra az egészet ő tenyérrel át törölgette, na szóval összemaszatolta az egészet, és tiszta karc lett az egész. 20-szor kellett megmosni kb mire visszakapta a színét, de a meszet úgy megmarta hogy még a mai napig is ha megmosom az autót akkor kifehéredik. ez már 5 éve volt.

van két ablak a házon ami átnéz az udvarunkba, egyáltalán nem szabályos, az egyik az egy ilyen kicsi ablak, a kamrának egy kicsi ablaka, azon van egy kicsi szúnyogháló, tehát átlátni rajta, azt már nem tudom hogy az mikor került oda meg stb. vagy hogy az ott is volt e azt nem tudom, anyámék mikor megvették ezt a házat több mint 20 évvel ezelőtt akkor még nem a permetelős öregé volt ez a ház, aztán megvette a permetelős a házat, kb 15 éve egyszer hazaértek a faterék, és már be volt állítva egy ablak, az egyik szobára, ami átnéz hozzánk, amit erről tudni kell, ez így nem szabályos, eleve meg kell minket kérdezni hogy bele egyezünk e, aztán írásos szerződés, és még akkor is csak olyan ablak üveget lehet beletenni amin se ki se be nem látni. hát ezen sima üveg van, ki-be látni rajta.

kb ennyi. válaszoljátok meg hogy szerintetek, hogy vannak most a törvények. jó most arról az új lakók nem tehetnek, hogy az öregapjuk vagy akárkijük milyen károkat csináltak nekünk, de akkor is tudhatnának róla.

és ha gondlunk egyet akkor megmondhatjuk nekik hogy jó akkor rögtön csinálják be mind a két ablakot? mert ha igen, akkor megmondanám neki hogy csinálaj be és nem fog zavaróan bemenni a hang és kész

én most azért nem fogok lemondani a hobbimról, hogy bírjon aludni a kislánya...

egyébként is eleget tettem a férje kérésének, nem mentem az ablakuk alatt, kb 10 méterre motoroztam le fel az ablakuktól, a motor még be sem melegedett, 3 ezres fordulatig húztam neki ma, és egyszer csak dörömböl és üvölt, de még csak ilyen 3-4 perce motoroztam....

szerintetek?

2014. máj. 12. 12:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Azt vettem észre hogy ez a nő idegbeteg.

A férje átjött egy szombati napon, megkért, hogy ne motorozzak az ablak alatt mert fél tőle a kislányuk és sír. mondtam neki, hogy ma már nem motorozok sehol.

aztán a kérésük miatt nem motoroztam a kialakított pályán, ami a pálya ott megy el a házfaluk mellett, nem motoroztam arra, hanem a betonos részen motoroztam csak ami a mi házfalunknál van, tőlük legtávolabb motoroztam, és minél kisebb hanggal tettem. Azt egyszer csak rázza rugdossa, üti, tépi a kaput, éppen nem volt kitámasztva belülről, azt hittem mingyá bedönti, és ahogy rángatta közben úgy üvöltött mint az állat hogy állííííssssssdddddd leeeeeee meg hogy állandóan csak motorozunk és most már hagyjuk abba a motorozást mert van egy 11 hónapos gyerekekük és nem bír aludni mert állandóan csak motorozunk, és hogy most már rendőrt fog hívni. Nem ám hogy becsönget és megkér, bemutatkozik hogy ki ő meg hogy honnan jött, mert amúgy nem jöttek át bemutatkozni hogy ők lesznek a szomszédok.

Ide kellett volna jönniük erre a környékre két három napra és megtapasztalni, és eldönthették volna hogy idejönnek e, mert eddig az anyjukkal éltek, egy szinte palota házba, két szintes házban, remek helyük volt. most meg megkapták az üresen álló házat az egyik rokonuktól, idejöttek és felakarják borítani a rendet. ebben az utcában nincs másik kisgyerek, a legkisebbek is ilyen 8-9 évesek, azokat nem zavarják, egész nap bicikliznek az utcán.

ezek meg idejönnek azt itt háborognak. anyámék már több mint 20 éve ideköltöztek, több mint 20 éve itt lakunk, az öreg a permetelős is utána vette meg a házat miután mi ideköltöztünk, és most odaadta az unokájának vay nem tudom ki ez nekijük, de mindegy.

Azt tudom hogy hétvégén nem szabad zajongani.

De hétköznap azt csinálok amit akarok nem?

2014. máj. 13. 09:51
 12/15 anonim ***** válasza:

A saját portádon annyit motorozol amennyit jól esik!!

De ugyanezzel az erővel vághatnál fát egész nap motoros fűrésszel,

vagy gyakorolhatnál dobfelszerelésen, avagy kalapálhatnál vasat egész nap.

A rendőr NEM szólhat bele, max. megérhet.

A megoldás, ha befalazzák a szabálytalan ablakaikat.

2014. máj. 14. 09:43
 13/15 anonim ***** válasza:
*megkérhet
2014. máj. 14. 09:44
 14/15 anonim ***** válasza:
De kutya egy környék lehet...
2014. máj. 15. 20:13
 15/15 A kérdező kommentje:
Engem a többi szomszéd nem zavar, és őket sem zavarjuk mi. csak ezek most idejöttek és felborítják a dolgokat...
2014. máj. 16. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!